Vandringsutställning om Europas humanistiska arv stannar till på Örebro universitetsbibliotek

Foto på en roll-up med texten EU-val samt en utställningsvägg med text och en Europa-karta

I samband med valet till Europaparlamentet den 26 maj kan du ta del av utställningen ”Europa – humanisternas arv” på huvudbiblioteket 21 maj-2 juni.

EUNIC – European Union National Institutes for Culture har tagit fram utställningen där du kan introduceras för och läsa om både mer och mindre kända europeiska akademiker, författare och konstnärer. Det de alla har gemensamt är sina tankar och idéer om alla människors lika värde.

- Personerna som utgör utställningen har betytt mycket för vår historia, vilket kan vara intressant att knyta an till och reflektera över inför det kommande valet, säger Gitta Harder, bibliotekarie som samordnat utställningen för Örebro universitetsbibliotek.

Humanisterna kommer från 20 europeiska länder där Sverige representeras av Erik Dahlbergh och Anders Spole.