This page in English

Nu kan du anmäla dig till vårens kurser för doktorander och forskare

Foto på en grupp som sitter vid ett bord och diskuterar.

Nu har anmälan öppnats för universitetsbibliotekets kurser under vårterminen. Passa på att utveckla dina systematiska sökningar och ditt akademiska skrivande med kurserna Information Retrieval och Academic Writing I.

Kursen Information Retrieval ger deltagarna verktyg för att kunna systematisera sina sökningar. I kursen ingår ett seminarium med din egen kontaktbibliotekarie där du får hjälp med att komma igång med sökningen och rådgivning anpassad för just ditt ämne.

Många doktorander har även efterfrågat stöd och handledning i akademiskt skrivande på engelska. Förra terminen körde universitetsbiblioteket en nylansering av kursen Academic Writing som snabbt fick många anmälningar. Nu har du återigen chansen att gå kursen som ger dig de verktyg du behöver för att vässa din avhandling.

Båda kurserna ges på engelska och är poänggivande.