PressReader

Dagstidningar och tidskrifter i fulltext från fler än 90 länder. Tidningarna är en exakt kopia av den tryckta tidningen. Hette tidigare Library Press Display.

Tjänsten kan användas via webbgränssnittet eller via appen PressReader. Appen kan laddas ner från Google Play, App Store eller Microsoft Store.

För bästa funktionalitet rekommenderas att du skapar ett personligt konto. Gör så här:

1. Gå in på databasen via länken på denna sida.

2. Skapa ett personligt konto (klicka på "Sign in" och "New user? Sign up now.")

3. Koppla upp dig mot universitetets trådlösa nätverk Eduroam.

4. Ladda ner appen och logga in med ditt personliga konto under "More" och "Accounts".

Nu kan du ladda ner tidningar och tidskrifter som sedan kan läsas också utanför universitetets nätverk. Appen kommer ihåg din inloggning i sju dagar, och den kan under den tiden användas via din privata mobil- eller bredbandsuppkoppling. När de sju dagarna passerat loggar du åter in via Eduroam, och en ny sjudagars-period inleds.

Publikationerna är i regel tillgängliga på utgivningsdagen, och sparas i arkiv några månader. Variationer finns.

Tillgänglig inom Örebro universitet eller via inloggning för lärare/student.

Till databasen Till databaslistan