This page in English

Sök i våra databaser utanför campus

Foto på uppslagen laptop som står på ett bord bredvid ett anteckningsblock och en kopp kaffe

Örebro universitetsbibliotek har slutit avtal med flera olika förlag och leverantörer av elektroniska tidskrifter, elektroniska böcker och olika databaser. Flera av dessa kan du nå även när du är utanför något av våra campusområden.

Studerande och anställda vid Örebro universitet

Utanför campusområdet når du våra databaser via databaslistan. Logga in med ditt ORU-konto.

Vissa databaser är inte tillgängliga utanför Campus. Det kan vara både avtal och begränsningar hos leverantörer eller tekniska komplikationer som styr.

Du som inte har en anställning inom regionen kan ändå komma åt de databaser Region Örebro län har avtal med via Medicinska bibliotekets datorer.

Anställda vid Region Örebro län

Du som är anställd inom Region Örebro län kan komma åt Örebro universitets databaser och tidskrifter via datorerna på Medicinska biblioteket, campus USÖ. Är du även anställd inom universitet till exempel som doktorand, affilierad eller liknande så kan du använda ditt ORU-konto (se avsnittet ovan).

Allmänhet

Som allmänhet eller student vid annat lärosäte än Örebro universitet når du bara universitetets databaser från datorerna som finns på biblioteken.