This page in English

Ny studiemiljö på huvudbiblioteket

Ritning från arkitektfirman White

Under 2018 skapar vi en förbättrad studiemiljö i huvudbiblioteket. Vi ber om ursäkt på förhand om du måste leta upp en ny favoritstudieplats eller om vi väsnas lite för mycket någon dag.

Foto på handledningsrum i Studieverkstaden Lyktan

Lyktan - från tyst läsesal till Studieverkstad

Den del av biblioteket som är direkt till höger från huvudentrén har under sommaren förvandlats från en tyst studiesal till Studieverkstaden Lyktan - en samlingsplats för de studentstöd vi erbjuder på biblioteket såsom Akademiskt skrivcentrum, handledning i informationssökning och liknande.

Runda bord med stolar och skärmar på väggarna i sal U1191Undervisningssal U1191

U1191 har blivit ett så kallat Active Learning Classroom - en undervisningssal som inbjuder till ett aktivt deltagande och som främjar samarbete och interaktivitet. 

Foto från ett av grupprummen i biblioteket. Ett bord och fyra stolar samt en skärm på väggen.

Grupprum

Några av de grupprum som finns idag kommer att bli större. Vi kommer även att byta ut vissa möbler och ställa in ny utrustning för fler möjligheter. För närvarande är bokningsfunktionen av huvudbibliotekets grupprum nedstängd i väntan på att arbetet ska bli klart. I väntan på det är du välkommen att sittta i grupprummen men du bör vara beredd på att flytta på dig ifall något renoveringsarbete behöver utföras.

Foto på bås med höj- och sänkbara skrivbord vid den dämpade zonen på våning 2Nya studieplatser

Studieplatserna i den dämpade zonen har fått höj- och sänkbara bås. Runtom i biblioteket kommer det att finnas nya möjligheter för individuella studier eller grupparbeten.

Bokflytt

Våra böcker och bokhyllor har flyttats för att göra det mer logiskt och lättare att hitta.