This page in English

Information om Örebro universitetsbibliotek och coronaviruset

Biblioteken kommer ha fortsatt begränsade öppettider till och med 24 januari 2021.

Uppdaterad senast den 22 december 2020, kl.11.15

Öppettider

Biblioteken är öppna för att i första hand låna böcker och hämta reserverade böcker. Informationsdiskarna är öppna under bibliotekets öppettider.

Gör ditt besök så kort som möjligt. Besök inte biblioteket om du är sjuk eller har symtom på sjukdom. Se till att hålla avstånd till personal och andra besökare.

Studieplatser

För att begränsa spridningen av coronaviruset är antalet studieplatser på biblioteken reducerade till hälften. Respektera den skyltning som finns och flytta inte på stolar och bord. Grupprummen kan inte bokas under den här perioden, men är tillgängliga under bibliotekets öppettider.

Återlämning av böcker

Lämna i första hand böckerna i de återlämningslådor som finns i anslutning till alla bibliotek.

Har du svårt att ta dig till biblioteket för att låna eller lämna tillbaka böcker kan någon annan låna åt dig eller lämna in dina böcker. Fungerar inte det - hör av dig så hittar vi en lösning!

Kurslitteratur

Kursreferenslitteratur (kursref) som kan lånas på huvudbiblioteket behöver du under den här perioden inte återlämna förrän kl. 10.30 nästkommande vardag. Lånar du på fredagen behöver du inte lämna boken förrän 10.30 följande måndag.

Behöver du hjälp?

För att minska antalet besökare ser vi gärna att du kontaktar oss per telefon, e-post eller via vår chatt. Vi lovar snabba svar. Behöver du hjälp med att söka information eller stöd i akademiskt skrivande kan du även besöka Studieverkstaden Lyktan digital eller boka handledning.

Vi vill även påminna om att du hittar mycket information på vår webbplats som kan hjälpa dig att komma vidare på egen hand med informationssökning och akademiska skrivande. I våra ämnesguider och i våra söktips hittar du råd och hjälp i informationssökning, och i vår skrivguide hittar du vägledning och tips för ditt akademiska skrivande. Vi tipsar även om bibliotekets YouTube-kanal där du just nu hittar flera nyttiga kortfilmer, främst om akademiskt skrivande.

Reservera böcker som personal

Som anställd vid Örebro universitet eller vid Region Örebro län kan du reservera böcker som finns inne på biblioteket och sen finns att hämta (skickas alltid till personal vid Region Örebro län) när du fått e-postmeddelande om det. Tyvärr kan vi inte erbjuda samma service till studenter och allmänhet.

Om du som anställd vid universitetet bor utanför Örebro kan vi skicka böcker även till dig. Reservera boken som vanligt. Meddela This is an email address när du fått meddelande att boken finns för avhämtning.

Tillgång till biblioteket för allmänheten

Biblioteket är i första hand öppet för universitetets studenter och anställda. Som allmänhet kan du låna och reservera böcker. Under perioden med restriktioner är kopiatorer och skrivare endast avsedda för universitetets studenter och anställda. Bibliotekspersonalen kan inte hjälpa till med utskrifter och kopiering för andra än dessa grupper.

All övrig information hittar du på oru.se/ub/

Välkommen till Örebro universitetsbibliotek!