This page in English

Information om Örebro universitetsbibliotek och coronaviruset

Med anledning av utbrottet av Coronavirus vill universitetsbiblioteket informera om en del förändringar som vi vidtagit med anledning av detta.

Uppdaterad senast den 21 september 2020, kl.08.00

Öppettider

Biblioteken öppnar igen successivt under augusti. Tillsvidare öppnar huvudbiblioteket och Medicinska biblioteket något senare än ordinarie öppettider, för att kunna garantera bemanningen av biblioteken. Vi vidtar diverse åtgärder för att minska risken för trängsel i lokalerna. Det digitala stödet utökas, så att du kan få hjälp även om du inte är på campus. Vi ber dig att inte besöka biblioteket om du är sjuk eller har symtom på sjukdom.

Studieplatser

För att begränsa spridningen av coronaviruset är antalet studieplatser på biblioteken reducerade till hälften. Respektera den skyltning som finns och flytta inte på stolar och bord.

Återlämning av böcker

Lämna i första hand böckerna i de återlämningslådor som finns i anslutning till alla bibliotek.

Har du svårt att ta dig till biblioteket för att lämna tillbaka kan någon annan alltid lämna in dina böcker. Fungerar inte det - hör av dig så hittar vi en lösning!

Behöver du hjälp?

Informationsdiskarna är bemannade, men för att minska risken för trängsel i lokalerna ser vi gärna att du kontaktar oss per telefon, e-post eller via vår chatt. Vi lovar snabba svar. Behöver du hjälp med att söka information eller stöd i akademiskt skrivande kan du även besöka Studieverkstaden Lyktan digital eller boka handledning.

Vi vill även påminna om att du  hittar mycket material på vår webbplats som kan hjälpa dig att komma vidare på egen hand med informationssökning och akademiska skrivande. I våra ämnesguider och i våra söktips hittar du råd och hjälp i informationssökning, och i vår skrivguide hittar du vägledning och tips för ditt akademiska skrivande. Vi tipsar även om bibliotekets YouTube-kanal där du just nu hittar flera nyttiga kortfilmer, främst om akademiskt skrivande.

Reservera böcker som personal

Som anställd vid Örebro universitet eller vid Region Örebro län kan du fortsatt reservera böcker som finns inne på biblioteket och sen finns att hämta när du fått e-postmeddelande om det. Tyvärr kan vi inte erbjuda samma service till studenter och allmänhet.

All övrig information hittar du på oru.se/ub/

Välkommen till Örebro universitetsbibliotek!