Etage byter koncept och blir Restaurang Eat

Tobias Granell och Ann Thübeck

Tobias Granell, Sodexo och Ann Thübeck, Campusavdelningen i nuvarande restaurang Etage som nu kommer att genomgå rejäla förändringar.

I september 2019 invigs Restaurang Eat i Teknikhuset. Pastan försvinner och ersätts med fräscha sallader, bowl-rätter och en vegetarisk meny. Dessutom i helt nyinredda lokaler.

- Det blir en salladsbar, en bowl-bar samt dagens vegetariska rätt. Stort fokus kommer vi att lägga på take away och på salladsbaren. Vi jobbar med en helhet för Restaurang Eat. Det är viktigt att lokalen ska passa ihop med konceptet, säger restaurangchef Tobias Granell, Sodexo.

Restaurang Eat är resultatet av ett långsiktigt arbete där universitetet och nuvarande restauranger vill utveckla, modernisera och förnya utbudet. Allt bygger på vad studenter och medarbetare tycker och tänker om mat. Fler förändringar kommer att märkas i andra restauranger och caféer längre fram.

- Campusavdelningen arbetar sedan ett år tillbaka med en översyn av restauranger och caféer på campus. Den utgår ifrån universitetets vision och ledordet är hållbarhet. Maten ska vara hälsosam och fräsch. Den ska i högre utsträckning vara närproducerad och engångsartiklar ska undvikas, förklarar Ann Thübeck, inredare vid Campusavdelningen.

Inbjudande för både studier och möten

För restaurang Eats del jobbar man nu från universitetets sida med att skapa en inbjudande inredning. Den ska bli trivsammare och mer välkomnande för både studier och möten. Ambitionen är att man vill komma dit istället för att till exempel boka en fikavagn.

- Många kommer fortfarande att vilja ha pasta, så för att kompensera att den försvinner på restaurang Eat kommer fler pastarätter att erbjudas på Kraka istället, säger Tobias Granell.

I mitten av september kommer det att bli en officiell invigning, men redan den 2 september slår restaurang Eat upp dörrarna för gästerna.

Exempel på mat och inspiration för nya Restaurang Eat:

exempel_mat_720.jpg