Pedagogiska priset – ger studenter möjlighet att lyfta fram bra lärare

Anna-Karin Andershed

Kunnig, utmanande, ifrågasättande, inspirerande och engagerande. Så anser prorektor Anna-Karin Andershed att en bra lärare utmärker sig. Nu har studenter chansen att nominera sin favoritlärare till det pedagogiska priset.

Här kan du göra en nominering till det pedagogiska priset

Nomineringsperioden är öppen mellan 6-17 november.

Priset instiftades 1999 för att ge studenter möjlighet att visa uppskattning för sina lärare. De nomineras av studenterna och Örebro studentkår utser sedan en manlig och en kvinnlig lärare till mottagare av priset, som delas ut vid den akademiska högtiden i februari.

– Utbildning är den största verksamheten vid Örebro universitet och där lärarna är ryggraden, säger Anna-Karin Andershed.

Enligt henne har universitetet en viktig roll i utvecklingen av Sverige som kunskapsnation. Därför behövs kompetenta lärare som både delar med sig av sin kunskap och tillsammans med studenterna skapar en kultur av att vilja veta mera.

– Ta chansen att nominera en lärare som varit en inspiration för er i er utbildning. Det är ett utmärkt sätt att visa hen att ni uppskattar dennes arbete, uppmanar Anna-Karin Andershed universitetets studenter.

Text: Anna Asplund