Tyck till om källsorteringen i våra studentpentryn - vinn ett miljövänligt städkit!

Du har väl upptäckt våra fina studentpentryn där du kan värma och äta medhavd mat? Där finns också sortering av pappersförpackningar, plastförpackningar, metallförpackningar och glasförpackningar. Men hur kan vi göra källsorteringen ännu bättre? Skicka in din bästa idé och vinn ett miljövänligt städkit.

Det finns många fördelar med att vi källsorterar. Det skapar ordning och trivsel samt sparar både pengar och massor av miljö.

Har du tankar om hur vår källsortering skulle kunna bli ännu enklare och smartare? Mejla dina bästa förslag till This is an email address senast 30 september så är du med och tävlar om ett miljövänligt städkit, speciellt hopplockat av våra kunniga och erfarna lokalvårdare. Det vinnande bidraget kommer att presenteras i våra pentryn i början av oktober.

Tävlingen arrangeras av lokalvården och funktionen för hållbar utveckling vid Örebro universitet. Alla tankar och idéer kommer att tas tillvara inom vårt arbete med att hela tiden förbättra studiemiljön, trivseln i våra lokaler och förutsättningarna för att studera vid Örebro universitet samtidigt som man har så liten miljöpåverkan som möjligt.

– Det ska vara lätt att göra miljörätt vid Örebro universitet, säger Katarina Bååth, jämlikhetsutvecklare vid Universitetskansliet. Att ha möjligheten att källsortera är mycket viktigt för många studenter. I studiemiljöenkäten från 2017 var det många av de svarande som lyfte just källsortering som en viktig fråga för hållbar utveckling,

Har du frågor om kampanjen kontakta Marika Krohn, lokalvården (019-301024) eller Katarina Bååth, jämlikhetsutvecklare (019-302116).