Information om hälsa och sjukvård

Campushälsan Students huvuduppgift är att arbeta med hälsofrämjande insatser och är ett komplement till den ordinarie hälso- och sjukvården. Här kan du träffa sjuksköterska, beteendevetare/psykolog, sjukgymnast och barnmorska. Har du frågor, funderingar eller problem som rör din studiesituation och/eller din hälsa är du välkommen till oss.

Samtliga som arbetar på Campushälsan Student har tystnadsplikt. Alla besök är kostnadsfria.

Vårdcentraler

Om du blir sjuk vänder du dig i första till din vårdcentral. Du kan ta reda på vilken den är på www.regionorebrolan.se eller ringa sjukvårdsrådgivningen: 1177. Ring alltid till vårdcentralen för rådgivning och överenskommelse om tid innan du åker.

Örebro

Dagtid: Vårdcentralen närmast din bostad. För dig som bor på Campus innebär det antingen Brickebackens vårdcentral, 019-602 43 00, Granrisv. 2 eller Tybble vårdcentral, 019-602 88, Sörbyängsv. 4.

Kvällstid: Vardagar 17.00–21.00 och helger 8.00–21.00 är Vårdcentralernas jourmottagning öppen. Du ringer dit och bokar tid på samma nummer som till Sjukvårdsrådgivningen, 1177. Adressen är Nygatan 7.

Grythyttan

Dagtid: Vårdcentralen i Hällefors, 0591-685 50.

Kvällstid: Lindesbergs lasarett, 0581-855 00.

Akut

I Örebro har vi ett stort universitetssjukhus, USÖ, med högspecialiserad vård. För svåra olycksfall eller allvarlig sjukdom finns en akutmottagning som är öppen dygnet runt. Där hittar du också det apotek som är jourapotek och som har öppet dagligen 09.00 – 21.00. Akutmottagning finns också på Lindesbergs lasarett och Karlskoga lasarett.

Mår du dåligt och tycker att allt känns tungt?

På Universitetssjukhuset finns psykiatriska akut- och behandlingsenheten som hjälper dig. Allmän psykiatrisk klinik, jourtelefon: 019-602 56 00.

Behöver du akut tandvård eller få kontakt med tandläkare?

Folktandvården och privata tandläkare hittar du i telefonkatalogen och i Landstingskatalogen (beställt kostnadsfritt från landstingets informationsstab: 019-602 73 56). All information om folktandvården finns också på deras webbplats: www.folktandvarden.se/orebro

Ring försäkringskassan!

Glöm inte att anmäla dig till försäkringskassan om du blir sjuk. För att få studiemedel måste du ta dina poäng. Om du är sjuk under en längre tid kanske du inte kan göra det. Att anmäla sig till försäkringskassan är ett sätt att senare kunna förklara och styrka för CSN varför man har missat poäng. Det är med andra ord viktigt för att du ska kunna fortsätta få studiemedel. Mer information hittar du på www.forsakringskassan.se