MATILDA ANDERSSON OM ATT ARBETA MED STUDENTREKRYTERING

Först såg jag arbetet som studentambassadör som en extra inkomstkälla. Nu ser jag erfarenheterna, mötena och utvecklingen som de många vinsterna. Som studentambassadör hoppas jag kunna hjälpa, inspirera och ge trygghet i det självklara men också överväldigande beslutet att välja Örebro universitet.

Porträtt på Matilda Andersson

Matilda Andersson

Det första jag fick göra som ny studentambassadör var att delta i utbildning under två dagar. Utbildningen var lärorik och inspirerande, den fick mig att känna mig som en del av Örebro universitet.

Arbetsuppgifterna är många och spridda. Det som passar mig som student så bra är möjligheten att själv välja när jag vill arbeta. Jag anmäler mig till de uppdragen jag har tid och lust för. Vi besöker gymnasieskolor över nästan hela Sverige, välkomnar blivande studenter till vårt campus och ringer de förstahands antagna för att hälsa välkomna och försöka svara på alla frågor som nya studenter ofta har. Studentambassadörerna blir också då och då utlånade till olika evenemang på campus för att hjälpa till. De största händelsen under året är dock de stora mässorna i Stockholm, Göteborg och Malmö. Där samlas nästan alla Sveriges universitet och högskolor under en eller två dagar. Vi träffar under mässorna tusentals intresserade studenter och delar ut lika många programkataloger. Som studentambassadör skickar och motar du många mejl. Det är så vi kommunicerar med varandra och får information om uppdragen.

Det var tack vare en studentambassadör som jag hittade till Örebro universitet. Det var en studentambassadör som inspirerade mig att fatta mitt livs hittills bästa beslut. Som studentambassadör hoppas jag kunna inspirera andra till det självklara men samtidigt överväldigande beslutet att börja studera och då börja studera på Örebro universitet.