Hur går en tentamen till?

Hur funkar det egentligen att skriva en tenta på Örebro universitet? Vad behöver jag som student tänka på innan jag skriver tentan? Vi går igenom  vilka regler du måste förhålla dig till både innan, under och efter en tentamen.

Vi kommer erbjuda fysiska informationsföreläsningar den 9 september och 23 september mellan tiden 12:15-13:00 i hörsal L1. Hitta till hörsalen här. Ett info-pass där du enkelt kan käka din lunch samtidigt som du får reda på bra information gällande tentamen.

I det här klippet nedan går vi igenom det viktigaste du som student behöver tänka på när du skriver din tentamen (även kallad tenta). Det finns olika examinationsformer, men här kommer vi att fokusera på:

• Skriftlig tentamen
  • Digital salstentamen; och
  • Hemtentamen

Var även medvetna om att detta gäller generellt, vi kan inte svara på specifika frågor om enskilda tentamen, utan då är det bättre att du vänder dig till en Utbildningsadministratör vid din utbildning.

Här kan du hitta mer information om tentamen.

Tentamen

Om du har några funderingar är du välkommen att kontakta oss på This is an email address.