Hur går en tentamen till?

Hur funkar det egentligen att skriva en tenta på Örebro universitet? Vad behöver jag som student tänka på innan jag skriver tentan? Vi går igenom  vilka regler du måste förhålla dig till både innan, under och efter en tentamen.

Till vårens terminsstart 2024 kommer Örebro universitet erbjuda nya studenter två informationsföreläsningar om tentamen. Föreläsningarna har i syfte att presentera och ge dig som ny student en bild i vad som är viktig inför, under och efter en tenta.

  • Pass 2 - 22 januari, 12:15-13:00 --> Hörsal L2 

OBSERVERA!
båda informationsföreläsningarna kommer vara identiska, vilket innebär att går du på ena passet behöver du inte gå på det andra.

Hitta hörsalen via MazeMap, här.


I det här klippet nedan går vi igenom det viktigaste du som student behöver tänka på när du skriver din tentamen (även kallad tenta). Det finns olika examinationsformer, men här kommer vi att fokusera på:

  • Skriftlig tentamen
  • Digital salstentamen
  • Hemtentamen

Var även medvetna om att detta gäller generellt, vi kan inte svara på specifika frågor om enskilda tentamen, då är det bättre att du vänder dig till en utbildningsadministratör vid din utbildning eller den läraren som skriver din tentamen. 

Här kan du hitta mer information om tentamen.

Tentamen

Om du har några funderingar är du välkommen att kontakta oss på This is an email address.