Miljövetenskap, Livsmedelsvetenskap I, Smak och näring, 15 hp
Kursen består av två delkurser. Delkursen om sensorik ger kunskap om metoder för objektiv respektive subjektiv analys av sensoriska kvaliteter, som kan användas för bland annat produktutveckling . Kursen ger förståelse för perceptionsprocessen och introducerar relevanta statistiska metoder.
Delkursen om nutrition ger grundläggande kunskap om människans näringsbehov och livsmedels innehåll av näringsämnen och antioxidanter, om hälsoeffekter och livsmedelssäkerhet. Råvarors och måltiders näringsinnehåll beräknas och innehållet av organiska och oorganiska näringsämnen analyseras.
Fördjupning
Grundnivå, har endast gymnasiala förkunskapskrav (G1N)
Institution
Institutionen för naturvetenskap och teknik
Kursen ges vid följande tillfällen
-
Förkunskapskrav: Grundläggande behörighet.
Urval: Betyg/högskoleprov/akademiska poäng
Anmälningskod: ORU-V5356