Lärarutbildning vid Örebro universitet

Naturvetenskapligt didaktiskt nätverk 2 december

02 december 2019 15:15 – 17:00 Lokal meddelas ungefär en vecka innan nätverksträffen till den mailadress du anger i anmälan.

Lärare och elever

RUC - Regionalt utvecklingscentrum välkomnar dig som lärare i naturvetenskapliga ämnen, skolledare, lärarutbildare och forskare inom naturvetenskapligt didaktiska områden till ännu en nätverksträff.

Workshop
Robert Andersson, gymnasielärare i biologi, naturkunskap och idrott och hälsa vid Alléskolan i Hallsberg, har genomfört magisterstudier i naturvetenskapsämnenas didaktik. Med utgångspunkt från det självständiga arbetet ” Vilken energikälla ska vi välja? Elevers vägar till agentiska beslut i frågor om energi och hållbar utveckling ”, kommer denna workshop innehålla en föreläsning om hur en didaktisk modell kan fungera som stöd vid undervisning utifrån Samhällsfrågor med naturvetenskapligt innehåll (SNI), därefter en hands-on-aktivitet och till sist en avslutande diskussion.

Individuell anmälan krävs. Anmäl dig via denna länk senast 25 november.
Deltagande är kostnadsfritt och vi bjuder på kaffe.
Anmälan är bindande och uteblivet deltagande kan komma att debiteras. Meddela därför eventuell avanmälan i god tid.

Välkommen!

Vid eventuella frågor kontakta
Camilla Segerlind
Evenemangssamordnare RUC - Regionalt utvecklingscentrum