Lärarutbildning vid Örebro universitet

Naturvetenskapligt didaktiskt nätverk

29 november 2022 15:15 – 17:00 Lokal meddelas ungefär en vecka innan nätverksträffen till den mailadress du anger i anmälan.

Lärare och elever

RUC - Regionalt utvecklingscentrum välkomnar dig som lärare i naturvetenskapliga ämnen, skolledare, lärarutbildare och forskare inom naturvetenskapligt didaktiska områden till ännu en nätverksträff.

Vacciner: förr, nu och i framtiden

Nikolai S.jpgNätverksträffen leds av Nikolai Scherbak, universitetslektor i biologi vid Örebro universitet.

År 1796 vaccinerade den brittiska läkaren Edward Jenner sin trädgårdsmästares son med vaccin mot smittkoppor. Under många decennier därefter visade sig vaccineringen vara effektiv mot en lång rad infektionssjukdomar. Varför är vacciner effektiva mot olika infektionssjukdomar? Vilka typer av vacciner finns det och hur har utvecklingen inom immunologi, molekylär- och cellbiologi drivit utvecklingen framåt av nya vacciner? Hur kommer utvecklingen av vacciner att se ut i framtiden? Och inte minst: varför ska man vaccinera sig?

Nätverksträffen består av presentation varvat med deltagardrivna aktiviteter i regionalt blandade grupper.

Individuell anmälan krävs. Anmälan är stängd.
Deltagande är kostnadsfritt och vi bjuder på kaffe.
Anmälan är bindande och uteblivet deltagande kan komma att debiteras. Meddela därför eventuell avanmälan i god tid.

Välkommen!

Vid eventuella frågor kontakta