Lärarutbildning vid Örebro universitet

Samhällsvetenskapligt didaktiskt nätverk

25 september 2019 15:15 – 17:00 Lokal meddelas cirka en vecka innan nätverksträffen till den mailadress du anger i anmälan.

Människor som demonstrerar

RUC - Regionalt utvecklingscentrum välkomnar dig som lärare i samhällsvetenskapliga ämnen, skolledare, lärarutbildare och forskare inom samhällsvetenskapligt didaktiska områden till ännu en träff för Samhällsvetenskapligt didaktiskt nätverk.

Program

Bild webb.jpgSkuggor från det förflutna - elever skriver historia - kvinnorna på Engelbrektsskolans beredskapssjukhus, Örebro 1945.
Mikael Enoksson, lärare i SO vid Lillåns skola i Örebro kommun och adjungerad universitetsadjunkt vid Lärarutbildningen vid Örebro universitet leder nätverksträffen som innehåller en kombinerad föreläsning/workshop samt en gruppdiskussion. Att konstruera livsberättelser utifrån källmaterial och koppla den enskilda individen till den "stora" historien. Genom att sedan återberätta denna livsberättelse blir eleven en del av historien. Konkret källmaterial presenteras utifrån en lokalhistorisk kontext. Se www.skuggorfråndetförflutna.se

Individuell anmälan krävs. Anmälan är stängd.
Deltagande är kostnadsfritt och vi bjuder på kaffe.
Anmälan är bindande och uteblivet deltagande kan komma att debiteras. Meddela därför eventuell avanmälan i god tid.

Välkommen!

Vid eventuella frågor kontakta
Camilla Segerlind
Evenemangssamordnare RUC - Regionalt utvecklingscentrum