Lärarutbildning vid Örebro universitet

Bra platser för lärarstudenter

Du har inte bara en ny utbildning att hålla koll på, utan du ska även lära dig att hitta på Örebro Universitet. Här är några platser som är bra att besöka redan första veckan, så att du vet var du ska om du vill ställa frågor.

Enklaste sättet att hitta den lokal du ska ha föreläsning i är att använda dig av Mazemap, länk hittar du längts ner i detta block.

Lärarrummet är en viktig plats för lärarstudenter, en mötesplats där man kan bara vara, sitta och plugga eller komma för att träffa andra lärarstudenter. Vi vill att du ska känna dig hemma här så gå dit på en gång och känn känslan.

På Lärarutbildningens kansli (plan 2 i Forumhuset) hittar du t ex programstudievägledare, VFU-samordnare och VFU-handläggare.

respektive institution finns studievägledare och utbildningsadministratörer som kan hjälpa till på kursnivå. 

Mazemap är en interaktiv karta som hjälper dig att hitta rätt på campus. Ska du ha seminarium i F133 t.ex. skriver du salsnamnet och vips får du reda på vart du ska gå. Om du har tid över, gå runt med hjälp av kartan och upptäck och spana in den fantastiska konsten som är placerad lite här och var. Om du vill skriva ut, skriv "skrivare" i sökfältet i Mazemap och välj den som passar.

På grund av smittorisken av Corona är grupprummen stängda och inte bokningsbara för studenterna just nu.