Lärarutbildning vid Örebro universitet

Våga zooma ut från studierna

Att lära sig en ny profession i ett sådan komplex värld vi lever i ställer krav på oss. Våga zooma ut. Sätt på dig andra glasögon. Gå en promenad. Även om det kan tyckas såsigt kan det ge utrymme för nya insikter.

Undra och våga fråga. Sätt upp tid för det om det inte kommer naturligt. Gör det på egen hand eller tillsammans med pluggkompisar, andra kursare, vänner eller med vem helst du känner för.

Att använda ställtid kan också bidra till framgång men se upp för skjuta-upp-syndromet. Du känner dig själv bäst. Kanske kan diskning då bli en del av dagens pluggaktivitet? Vad var det hen sa eller vad var det som kapitlet jag just läste handlade om?

Fysisk aktivitet är en framgångsfaktor för ett härligt studieliv. Mycket kan landa under en fysisk ansträngning. Använd dina naturliga rörelsemönster, inspireras av andra eller kolla in vad Campusgymmet har att erbjuda.

En Skalmanklocka kan också vara en investering innan rutiner satt sig.

Här är några tips på bra rekreationsplatser: Sörbybacken, Markaskogen och Oset.

På campus finns två Stilla rum som du kan besöka för att logga ut från arbete och ljud en stund. Här hittar du Stilla rum Forumhuset och Stilla rum Prismahuset.