Lärarutbildning vid Örebro universitet

Jag är viktig – Jag är viktigare – Jag är lärare!

Lärarutbildningen är den viktigaste utbildningen som ett universitet kan erbjuda, anser Johan Schnürer, rektor vid Örebro universitet. Många lockas av ett yrke där de på ett konkret sätt bidrar till att utveckla människor och samhället – varje dag. Med en lärarutbildning får du möjlighet att göra detta och dessutom blir du mycket eftertraktad på arbetsmarknaden.

Vid Örebro universitet kan du läsa till förskollärare, grundlärare eller ämneslärare. För dig som redan arbetar som lärare erbjuder vi bland annat utbildning till specialpedagog och kurser inom Lärarlyftet. För dig som vill komplettera en utländsk examen och vill arbeta som lärare eller förskollärare erbjuder vi Utländska lärares vidareutbildning (ULV).

Örebro universitet är mitt inne i en stor satsning att ytterligare förbättra lärarutbildningen genom projektet Framtidens lärarutbildning. Syftet är att ge dig som student en utbildning med riktigt hög kvalitet som svarar mot både dagens och framtidens behov.

Funderar du på hur det är att plugga på Örebro universitet? Många av våra studenter flyttar hit från andra orter och vi får ofta höra att det de gillar mest är vårt stadsnära campus, att det finns ett överraskande stort studentliv, att Örebro är en mysig stad och att det är relativt lätt att hitta bostad.

Övriga utbildningar