Kulinarisk kock och måltidskreatör, 180 hp

Utbildningen är branschinriktad och vänder sig till dig som har stort intresse för mat och måltid, hantverk och estetik. Efter studierna kan du arbeta i arbetsledande positioner inom restaurangbranschen, som kock, köksmästare, restaurangchef eller produktutvecklare inom livsmedelsindustrin.

Om programmet

Behörighet

Grundläggande behörighet.

Med en examen från RHS har du kunskaper och verktyg som krävs av en modern kock på den nationella och internationella restaurangmarknaden.

I Campus Grythyttans unika och kreativa miljö får du undervisning utifrån Five Aspects Meal Model (FAMM), där aspekterna rummet, mötet, produkten, styrsystemet och stämningen är centrala. Metoden har tagits fram vid RHS för att förstå ett helhetsperspektiv av en måltidsupplevelse.
I programmet utbildas du inom bland annat råvarukunskap, näringslära, livsmedelshygien, matlagningskemi, sensorik, kreativitet, estetisk gestaltning, menyplanering och företagsekonomi.

Programmet gästas kontinuerligt av branschens främsta kockar som undervisar i den praktiska kunskapen inom yrkesområdet. I utbildningen ingår även verksamhetsförlagda studier som du själv söker och genomför i samarbete med nationella eller internationella branschföreträdare.

Utbildningen är i grunden teoretisk och kompletteras med praktiska moment för att öka din yrkesskicklighet, kreativitet och förmåga till nytänkande.

Utbildningsplan Kulinarisk kock och måltidskreatör, 180 hp

Examen

Kandidatexamen

Karriär

Restaurang- och måltidsbranschen behöver välutbildade personer på kvalificerade positioner, exempelvis köksmästare, restaurangchefer eller produktutvecklare inom livsmedelsindustrin. Programmet är karriärorienterat och du kan efter erlagd kandidatexamen studera vidare på avancerad nivå. Med vetenskaplig grund har du möjlighet att analysera branschens behov och bidra till dess utveckling.

Anmälan

Nivå: Grundnivå

Programmet ges: Höstterminen 2017

Studietakt: Helfart

Studieort: Hällefors/Grythyttan

Institution: Restaurang- och hotellhögskolan

Antal platser: 45

Urval: B/P (%): 60/40

Behörighet: Grundläggande behörighet.


Stängd för anmälan

Anmälningskod: ORU-69701

Kontakt

Restaurang- och hotellhögskolan

Studievägledare: Marie Valegren

Telefon: 019-30 30 00 (växel)

E-post: This is an email address