This page in English

Forskarutbildningsämne

• Handikappvetenskap

Kursplan

Kursen ingår i kursutbudet inom Institutet för handikappvetenskaps (IHV) utbildning på forskarnivå och är obligatorisk för doktorander och licentiater antagna vid IHV.

Kursens huvudsakliga innehåll

• Humanism, mänskliga rättigheter samt rättigheter för personer med funktionsnedsättningar.
  • Etik och forskningsetik.
  • Handikappforskning som tvärvetenskap.
  • Teorier och perspektiv av relevans för tvärvetenskapligt handikappforskning.

Studieformer

Litteraturstudier, föreläsningar, seminarier samt muntliga och skriftliga presentationer. Kursen baseras på deltagarnas aktiva medverkan i seminarier.

Undervisningen genomförs huvudsakligen på engelska, men föreläsningar på svenska kan förekomma.

Kursansvarig: Stephen Widén

Examinator: Berth Danermark

Kursadministration: This is an email address