This page in English

Allmänvetenskaplig forskningsmetodik i medicinsk vetenskap, 15 hp/ General Scientific Methods in Medical Science, 15 credits

Allmänvetenskaplig forskningsmetodik i medicinsk vetenskap, 15 hp

Kursuppgifter

Forskarutbildningsämne

• Medicinsk vetenskap

Kursplan

25 september 2017

Kursens innehåll

Det övergripande syftet med kursen är att ge en bred översikt över olika ämnen som används i medicinsk forskning,som vetenskapligt skrivande och forskningskommunikation, forskningsetik, studiedesign , epidemiologi, kvantitativa och kvalitativa forskningsmetoder samt vetenskapsteori.

Kursinformation

Kursen är obligatorisk för doktorander inom medicinsk vetenskap och ges på engelska.

Föreläsningarna är förlagda till veckorna 39, 43 och 48. Övrig tid avsätts för självstudier.

Begränsat antal platser. Om det är färre än 10 deltagare anmälda kommer kursen att ställas in.

Tillträdeskrav

För att få delta i kursen och de prov som ingår i kursen ska sökanden vara antagen till utbildning på forskarnivå vid Örebro universitet. Doktorander antagna vid andra lärosäten kan delta i mån av plats.

Sista dag för anmälan är 14 augusti 2017

Kompletterande 7,5 hp - Rapport

För dig som läser enligt den äldre allmänna studieplanen och vill komplettera kursen med Rapporten, 7,5 hp.

Kursplan 7,5 hp - Rapport (pdf)

Sista dag för anmälan är 14 augusti 2017

Kursansvarig: Malin Prenkert

Examinator: Hans Hjelmqvist