This page in English

Forskningskommunikation inom hälsovetenskap och medicin II, 2,5 högskolepoäng

Research Communication in Health and Medical Science II, 2,5 higher education credits

Kursuppgifter

Forskarutbildningsämne

• Medicinsk vetenskap

Kursplan

Kursens innehåll

I kursen ges teoretisk och praktisk fördjupning i att presentera och diskutera sina forskningsresultat. Kursen avser huvudsakligen att enligt examensmål 6 i den allmänna studieplanen examinera doktorandens förmåga att i såväl nationella som internationella sammanhang muntligt och skriftligt med auktoritet presentera och diskutera forskning och forskningsresultat i dialog med vetenskapssamhället och samhället i övrigt.

Kursinformation

I kursen genomförs en presentation vid internationell konferens samt en skriftlig sammanfattande rapport inklusive reflektion över genomförande och resultat. En muntlig presentation av samma ämne som vid konferensen ska genomföras vid ett gemensamt seminarium arrangerat av inriktningsansvariga. För våren 2017 är detta presentationstillfälle förlagt den 4 april, med start kl 10:15. Om du inte kan medverka den 4 april arrangeras nästa tillfälle under hösten 2017. Presentationen ska vara på engelska, max 10 minuter, och med 5 minuters efterföljande diskussion.

Tillträdeskrav

För att få delta i kursen och de prov som ingår i kursen ska sökanden vara antagen till utbildning på forskarnivå vid Örebro universitet i något av forskarutbildningsämnena medicinsk vetenskap, handikappvetenskap eller idrottsvetenskap, samt ha godkänt betyg på kursen Forskningskommunikation inom hälsovetenskap och medicin I, 2,5 hp.

Anmälan

Sista anmälningsdag 5 mars, anmäl dig här (observera obligatoriskt presentationstillfälle 4 april).

Kontakt

Inriktningsansvarig Biomedicin: Allan Sirsjö, Hälso- och vårdvetenskap: Annica Kihlgren, Kirurgi: Hans Hjelmqvist, Medicin: Bo Söderquist.

Examinator: Allan Sirsjö

Kursadministration: This is an email address