Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. Genom att surfa vidare godkänner du det. Läs mer om cookies

Checklista

1. Tacka ja till din antagning

Du måste tacka ja till det program och/eller den kurs du har sökt och är antagen till. Detta gör du via antagning.se

2. Registrera dig på din utbildning och skapa ditt ORU-konto

Du måste, inom angiven tid, registrera dig för att behålla din plats på din utbildning. Du kommer få information från Örebro universitet via e-post om när och hur just du ska registrera dig. Var noga med att kontrollera både din inkorg samt skräpkorg. Meddelanden kan hamna i skräpkorgen. I samband med att du registrerar dig så skapar du ditt ORU-konto. 

Till registrering (registrering öppnar 16 augusti för dig som ska studera höstterminen 2017)

Läs mer om ORU-konto

3. Hitta bostad

När du har bestämt dig för studera vid Örebro universitet och är i behov av bostad finns det flera hyresvärdar du kan kontakta.

Mer information om studentboende

4. Välkomstdag - första dagen på din utbildning

Terminen startar med en välkomstdag för att du ska få en riktigt bra start här hos oss. Du får information kopplad till din utbildning och en guidad rundtur på campusområdet. Välkomstdagen är dessutom startskottet för Örebro universitets och Örebro studentkårs introduktionsprogram.

Program för den första dagen.

5. Studentforum

I Studentforum hittar du information som rör din utbildning och studiesituation. När du har registrerat dig på din utbildning kan du bland annat se ditt schema, din kursplan med litteraturlista, dina studieresultat och anmäla dig till tentamen och skriva ut intyg i Studentforum. Du loggar in med ditt ORU-konto.

Till Studentforum

6. Blackboard

Blackboard är universitetets lärplattform. Här publiceras kursmaterial och kursinformation. Det finns även möjlighet för kommunikation mellan lärare och studenter. Du loggar in med ditt ORU-konto.

Till Blackboard

7. Kurslitteratur

En lista över obligatorisk kurslitteratur för din kurs hittar du i din kursplan. Om du är antagen till ett program så kommer du läsa flera kurser under din studietid. Varje kurs har en egen kursplan och en egen lista över obligatorisk litteratur.

Sök efter din kursplan

Hitta billig kurslitteratur på Campus Örebro

8. Schema

I vissa fall finns redan nu ett publicerat schema för kursen du har blivit antagen till. Du kan söka efter ditt schema genom att skriva exempelvis programmets namn, kursens namn eller anmälningskoden i sökfältet. I andra fall publiceras schemat i ett senare skede.

Sök efter ditt schema

9. Gratis Wifi

Som student får du tillgång till Örebro universitets wifi "eduroam". eduroam kan du även nå vid andra lärosäten, järnvägsstationer, flygplatser, vårdcentraler mer mera.

Mer information om detta hittar du här

10. Sociala medier

Gå med i facebookgruppen "Dom kallar oss studenter" om du har frågor om studier och studentliv i Örebro - och få svar från studenter. Det är ett nätverk för studenter och blivande studenter vid Örebro universitet. Dessutom kan du via vårt instagram följa veckans student.

Läs mer om våra sociala medier