För en bättre studietid!

Om introduktionen

Vid varje terminsstart anordnar Örebro universitet en tre veckor lång introduktion för att du som nystudent ska få bästa möjliga start på din studietid! Introduktionen ger dig möjligheten att träffa nya vänner och samtidigt bekanta dig med Örebro som studentstad.

Den allmänna introduktionen

Introduktionen anordnas av Örebro universitet, Örebro studentkår och Örebro kommun. Vi erbjuder föreläsningar som du kan ha nytta av i början av dina studier, exempelvis om hur du förbättrar din studieteknik eller hur du talar inför en grupp människor. Vi erbjuder dessutom guidningar på vårat fantastiska biblioteket och vi anordnar den uppskattade tävlingen Örebrodagen som du abolut inte vill missa! Vi vill helt enkelt att du ska få ut så mycket som möjligt av vad universitetet har att erbjuda.

Alla är välkomna, vare sig du läser en fristående kurs eller program, och det bästa av allt är att det är helt gratis att delta på allmänna introduktionsschemat.

Kårsektionernas specifika introduktion

Allt på universitetet handlar inte om studier. Här finns också utrymme för dig att varva ner, träffa nya vänner och ha roligt. Örebro studentkår har nio kårsektioner som alla har ett eget kårspecifikt introduktionsschema. Kårsektionernas introduktionsprogram har som mål att nå alla typer av studenter, oavsett om du älskar pröva olika sporter, kolla på film eller festa. Genom att delta i din kårsektions introduktionsschema får du en fantastiskt möjlighet att träffa nya vänner, hitta en ny gemenskap och samtidigt ha riktigt roligt under terminens första veckor!

Här hittar du kårsektionernas lokala introduktionsscheman

Vision, värdeord och målsättning

Introduktionens målsättning är att genom introduktionen skapa Örebro universitets bästa introduktion genom tiderna i syfte att få varje ny student att utvecklas, lyckas och må bra, i såväl Örebro och i studierna som i livet och framtiden.

Introduktionens drivkraft och mål är att ständigt förnyas för att ge varje ny student möjlighet att utvecklas, lyckas och må bra - i studierna, i Örebro och i livet efter studierna.

Introduktionens värdeord är Trygghet, Delaktighet, Respekt och Glädje.

Introduktionen genomsyras av fyra värdeord: trygghet, delaktighet, respekt och sist men inte minst - glädje. Målet är att alla studenter ska känna sig välkomna till Örebro universitet!