Din nya hemstad Örebro

Din nya hemstad Örebro

Välkommen till din nya hemstad! Många beskriver Örebro som en liten storstad. Här finns något för alla och vare sig du är sugen på nattklubb, shopping eller en löprunda i terrängen så finns allt dessutom på en cykelturs avstånd. Här kan du hitta den perfekta blandningen av studentliv och, ja, precis vad som passar just dig!

Örebro är på många sätt mitt i prick. Faktum är att det är den stad som ligger närmast Sveriges demografiska mittpunkt. På något vis är det nära hit nästan oavsett varifrån du kommer och därför också nära hem.

Om du gillar att äta gott och nattliv är Örebro ett riktigt smörgåsbord. Här finns restauranger med mat från hela världen, två partyöar och ett torg som fylls till brädden av uteserveringar från caféer, barer och restauranger under sommarhalvåret.

När det händer något i Örebro så hänger hela staden med. Det är går krasst sagt inte att missa konstutställningen Open Art eller musikfestivalen Live at Heart eftersom de pågår i hela staden. Och Örebroarna älskar att samlas runt vårt medeltidsslott med en borggård som förvandlas till scen vid alla stora högtider. Och missa inte när din kårsektion eller studentförening har finsittning på slottet, det är en upplevelse utöver det vanliga.

Örebro har 600 idrottsföreningar och elitlag i flera av de största sporterna. Till exempel fotboll, hockey, innebandy och volleyboll. Den som gillar att kolla på, eller kanske själv utöva sport, kommer definitivt att hitta något som passar. Elitidrott går dessutom ofta att kombinera med universitetsstudier.

När du känner dig klar med stan finns naturen runt hörnet. Skogsbad, skridskor, glamping, kanot och vandring – ja, det är ju egentligen bara fantasin och den bara himlen som sätter gränserna.

Visit Örebro logotyp

Visit Örebro

Läs mer om vad som händer i Örebro på visitorebro.se

En kvinna sitter i en fåtölj och en annan kvinna hänger upp tyg på väggen. På väggen står det "smart move"

Smart move

Läs mer om din nya hemstad på thesmartmove.se