Välkommen till Handelshögskolan!
Handelshögskolan vid Örebro universitet är en plats där utbildning och forskning i världsklass möts i de fyra ämnena företagsekonomi, informatik, nationalekonomi och statistik.
Vi är ackrediterade av AACSB som är det största globala ackrediteringsorganet och nätverket för handelshögskolor, något som bara fem procent av världens 16.000 handelshögskolor uppnått.
Som student hos oss får du en utbildning av hög kvalité med goda möjligheter till internationella erfarenheter.
Forskningen vid Handelshögskolan är bland annat inriktad på entreprenörskap, affärslogistik, informationssäkerhet, ekonomistyrning, hållbart företagande, e-Hälsa, officiell statistik, surveymetodik, offentlig ekonomi och finansiell ekonomi.
Nyheter
-
Örebroprofessor i Dagens Industris expertpanel Skuggdirektionen
– Jag är genuint intresserad av samhällsekonomiska frågor i allmänhet och penningpolitik i synnerhet. Att få diskutera de här frågorna i ett forum med så kompetenta ekonomer känns därför väldigt roligt, säger Pär Österholm, professor i nationalekonomi...
-
Nytt sätt att uppmärksamma skickliga pedagoger – nu kan lärare bli meriterade i två steg
Örebro universitet har fått en ny pedagogisk meriteringsmodell. Framöver går det att först bli utsedd till ”meriterad lärare” – och efter det till ”excellent lärare”.
-
Ny doktor i statistik
Handelshögskolans doktorand Maiki Ilves har med godkänt resultat försvarat sin avhandling “Probabilistic Approach to Data Editing. Contributions to Editing in Survey Sampling”.
Handelshögskolan i media
-
EU-besluten sinkar företagens hållbarhetsarbete
EU-regelverket CSRD har haft en tydlig effekt på hur europeiska företag arbetar för att minska sina utsläpp. Reglerna kräver att företag öppet redovisar hur de jobbar med hållbarhetsfrågor och hur deras verksamhet påverkar natur och klimat.
Källa:
ETC -
Di:s Skuggdirektion vill se räntesänkningar, men splittrade över när dessa ska genomföras
Källa:
Placera -
Skuggdirektionen ser ny värld - dags att sänka räntan
Handelskriget kommer att sänka tillväxten och på vår sida Atlanten även...
Källa:
di.se Plus