Samverkansplattform Mat och hälsa
Nyheter
-
Forskarföretaget räddar ratade viner – prisas som Årets innovatör
Varje år slängs tusentals liter vin. Genom sin forskning fann Anders Crichton-Fock, lektor i måltidskunskap, en metod för att ge gamla viner ett nytt liv. Nu prisas Anders och hans företag Grythyttan Culinary Science & Innovation som Årets innovatör 2024.
-
Food & Health@ORU öppnade möjligheter till nya samarbeten
En chans att inspirera, sprida kunskap, nätverka och hitta samarbeten med andra parter. Det är tanken bakom seminarieserien Food & Health@ORU. I fredags gästade forskaren Marleen Lentjes frukosten för att berätta om hur vi kan bidra till mer hälsosamma...
-
Studenter gav konkreta förslag på hur kursgård ska öka kunskap om hållbar mat
En bordspratare för matgästerna och en affisch för personalen i köket. – På så sätt kan vi öka intresset för och kunskap om hållbar mat, säger Mery Aljaber, en av ett 20-tal Örebrostudenter som nu är klara med sitt uppdrag av Svenska kyrkan.