Samverkansplattformen Mat och hälsa | Case som kräver innovativa lösningar

Post-it-lappar.

Genom att driva konkreta testcase kommer samverkansplattformen arbeta för att förverkliga Mat och hälsa-profilens vision om att hållbart producerad mat med hälsofördelar blir konsumenternas förstahandsval. Syftet med casen är att bidra till att forskning kommer till nytta i samhället, samt att testa och utveckla processer för plattformens arbete med samverkan mellan akademi, små och medelstora företag, aktörer i stödsystemet för innovation och den offentliga sektorn.

Workshops, forskarmobilitet och uppdrag som involverar studenter är några av de verktyg vi kommer att använda i arbetet med att utforma och genomföra case som kräver innovativa lösningar.

Är du intresserad av att veta mer om hur vi planerar att arbeta med case? Eller har du en idé på ett område där case skulle kunna vara möjligt? Kontakta oss!

Tidigare case

Surdeg.

Surdegsforskning gav stor uppmärksamhet – men påverkade inte kundernas brödval

Redan 2019 kunde forskare slå fast att ett lokalt bakat surdegsbröd är mycket nyttigare än de industriellt producerade bröden som säljs i butik. Trots det är ljus limpa fortfarande det överlägset mest sålda brödet. Det finns mycket kvar att göra för att påverka hur människor värderar hälsoargument när de konsumerar mat, konstaterar Emanuel Eskilsson, ägare av bageriet Lokal.

Projektledare

Lavinia Gunnarsson

Befattning: Samverkanskoordinator Organisation: Kommunikation och samverkansstöd

Profilsida: Lavinia Gunnarsson

E-post: bGF2aW5pYS5ndW5uYXJzc29uO29ydS5zZQ==

Telefon: 019 303715

Rum: E2251

Lavinia Gunnarsson