Medicinska e-biblioteket

Så fungerar det med inloggning och tillgång

De elektroniska resurserna på medicinska e-biblioteket är tillgängliga direkt för alla anställda inom regionen. För att låna fysiska böcker behöver du skaffa ett lånekort.

Digitala tidskrifter, databaser, e-böcker mm.

Du som är anställd inom Region Örebro län kan nå alla elektroniska resurser på Medicinska e-biblioteket, såsom databaser, artiklar, e-böcker, när du är uppkopplad på regionens fasta nätverk eller med RAS-uppkoppling. Men för att få tillgång utanför arbetsplatsen behöver du logga in med ditt AD-konto (samma inloggningsuppgifter som du använder för att logga in på intranätet). Dock behöver du alltid gå via medicinska e-bibliotekets länkar för att det ska fungera. I de fall inloggning krävs så dyker det upp en inloggningsruta när du klickar på en länk.

Har du glömt lösenordet till AD-kontot kan du kontakta regionens servicecenter 019-602 60 00.

Privata vårdgivare med avtal med regionen kan höra av sig till medbibl@oru.se för att få inloggningsuppgifter.

Låna fysiska böcker

För att låna fysiska böcker behöver du ett lånekort. Vill du låna en bok från Medicinska biblioteket på campus USÖ skaffar du ett lånekort där, vill du låna på biblioteken i Karlskoga och Lindesberg så skaffar du lånekort där.

Fyll i detta formulär för att skaffa lånekort på medicinska biblioteket på campus USÖ.

Lånekort på sjukhusbiblioteket i Karlskoga och lasarettsbiblioteket i Lindesberg kan du ansöka om på plats på biblioteken.