Medicinska e-biblioteket

Boka en bibliotekarie

Medicinska biblioteket ger stöd i informationssökning och referenshantering. Det kan ske på olika sätt. Här har vi samlat vårt stöd för att du ska kunna välja det som passar dig bäst.

Handledning

Har du funderingar kring en klinisk fråga, skriver en uppsats eller ingår i ett projekt? Finns det vårdprogram som ska uppdateras eller ska du skriva en forskningsplan?

Vi kan hjälpa till med handledning i hur du hittar den information du behöver.

Skicka ett mejl till This is an email address eller fyll i formuläret och beskriv din fråga så kontaktar vi dig och bokar in en tid som passar.

Utbildning

Vi kan skräddarsy kurser för din arbetsplats/enhet. Det kan handla om sökningar i databaser, hur du hittar e-böcker, hur du håller dig uppdaterad om ditt ämne eller dylikt. Vi kan även komma ut till arbetsplatsen och ge mer allmän information om vad biblioteket kan erbjuda.

Kontakta oss på This is an email address så ordnar vi en kurs som passar just er.

Sökuppdrag

Det finns även möjlighet att beställa sökuppdrag. Du beskriver vad du vill ha information om och vi gör helt enkelt informationssökningen åt dig, exempelvis i databaser eller på webben. Sökuppdrag beställer du enklast via detta formulär.

Referenshantering

Har du frågor om referenser, litteraturlistor, programmen EndNote eller Zotero så bokar du tid här.