Medicinska e-biblioteket

Boka en bibliotekarie

Medicinska biblioteket ger stöd i informationssökning och referenshantering. Det kan ske på olika sätt. Här har vi samlat vårt stöd för att du ska kunna välja det som passar dig bäst.

Handledning

Har du funderingar kring en klinisk fråga, skriver en uppsats eller ingår i ett projekt? Finns det vårdprogram som ska uppdateras eller ska du skriva en forskningsplan? Vi kan hjälpa till med handledning i hur du hittar den information du behöver.

Vi kan även hjälpa till att skapa bevakningsprofiler så att du kan hålla dig uppdaterad kontinuerligt om den senaste forskningen.

Skicka ett mejl till medbibl@oru.se eller fyll i formuläret och beskriv din fråga så kontaktar vi dig och bokar in en tid som passar.

Systematiska litteraturöversikter

Ska du göra en systematisk översikt? På vår sida om systematiska litteraturöversikter kan du läsa mer om de tjänster biblioteket erbjuder i samband med detta och boka tid för möte.

Sökuppdrag

Det finns även möjlighet att beställa andra typer av sökuppdrag. Du beskriver vad du vill ha information om och vi gör helt enkelt informationssökningen åt dig, exempelvis i databaser eller på webben. Sökuppdrag beställer du enklast via detta formulär.

Referenshantering

Har du frågor om referenser, litteraturlistor, programmet EndNote så bokar du tid här.

Utbildning

Vi kan skräddarsy kurser för din arbetsplats/enhet. Det kan handla om sökningar i databaser, hur du hittar e-böcker, hur du håller dig uppdaterad om ditt ämne eller dylikt. Vi kan även komma ut till arbetsplatsen och ge mer allmän information om vad biblioteket kan erbjuda.

Kontakta oss på medbibl@oru.se så ordnar vi en kurs som passar just er.