Medicinska e-biblioteket

Campus USÖ

Foto av student som sitter vid bord i biblioteket på Campus USÖ

Medicinska biblioteket är ett ämnesbibliotek för såväl personal inom Region Örebro län som personal på Örebro universitet och studenter. Biblioteket är även öppet för allmänheten.

Medicinska biblioteket, campus USÖ, erbjuder regionsanställda:

Vi kommer gärna till kliniker och primärvårdsenheter för information och utbildning i databaser, artikelsökning och e-böcker med mera.

Skaffa lånekort

Fyll i ansökan om lånekort. Du kan sedan välja att hämta kortet på Medicinska biblioteket eller att vi skickar det till dig med internposten.

"Mina lån"

För att kontrollera dina lånetider, reservera böcker med mera loggar du in på Mina lån med ditt lånekortsnummer samt det lösenord (minst åtta tecken) du valde när du ansökte om lånekort. Kommer du inte ihåg lösenordet går det att byta genom att klicka på länken under inloggningsrutan.

Tillgång till sökdatorer, skrivare och kopiatorer

För att få tillgång till sökdatorer skrivare och kopiatorer på Medicinska biblioteket vid Campus USÖ behöver du skapa ett datorkonto. Det kan du ansöka om på plats under bibliotekets öppettider. Ta med dig legitimation och säg till i informationsdisken att du vill skapa ett datorkonto så hjälper vi dig.

Tillgång till grupprum

För att boka grupprum på Medicinska biblioteket kontaktar du informationsdisken. Det går bra att ringa 019-30 13 92, eller skicka e-post till This is an email address under ordinarie öppettider.

Öppettider och tillgång med låskort

Under våra bemannade öppettider är dörrarna öppna för alla. Bibliotekets öppettider och eventuellt avvikande tider finns på universitetsbibliotekets webbplats.

För att komma in i biblioteket mellan 07:00-23:00 alla dagar i veckan behöver du kontakta eTjänstekort så kan de lägga på behörighet på ditt kort. När biblioteket är obemannat kan du låna och lämna tillbaka böcker samt utnyttja läsplatser, datorer och grupprum. När huset är låst på kvällar och helger kommer du alltid in i via kulverten, se X-husets öppettider på denna sida.

Kontakta eTjänstekort på 019 602 60 00 eller This is an email address

Har du frågor/funderingar, kontakta personalen i informationsdisken under ordinarie öppettider eller skicka e-post till This is an email address

Kontakta Medicinska biblioteket, Campus USÖ

Telefon: 019-30 13 92
E-post: This is an email address

Besöksadress: Södra Grev Rosengatan 30, Örebro
Postadress: Örebro universitet, Medicinska biblioteket, Campus USÖ, 701 82 Örebro