Medicinska e-biblioteket

Campus USÖ

Foto av student som sitter vid bord i biblioteket på Campus USÖ

Medicinska biblioteket är ett ämnesbibliotek för såväl personal inom Region Örebro län som personal på Örebro universitet och studenter. Biblioteket är även öppet för allmänheten.

Medicinska biblioteket, campus USÖ, erbjuder regionsanställda:

Vi kommer gärna till kliniker och primärvårdsenheter för information och utbildning i databaser, artikelsökning och e-böcker med mera.

Skaffa lånekort

Fyll i ansökan om lånekort. Du kan sedan välja att hämta kortet på Medicinska biblioteket eller att vi skickar det till dig med internposten.

"Mina lån"

För att kontrollera dina lånetider, reservera böcker med mera loggar du in på Mina lån med ditt lånekortsnummer samt det lösenord (minst åtta tecken) du valde när du ansökte om lånekort. Kommer du inte ihåg lösenordet går det att byta genom att klicka på länken under inloggningsrutan.

Tillgång till sökdatorer, skrivare och kopiatorer

För att få tillgång till sökdatorer skrivare och kopiatorer på Medicinska biblioteket vid Campus USÖ behöver du skapa ett konto. För att aktiveringen ska kunna genomföras måste du ha en fungerande e-postadress hos Region Örebro Län. Registrera dig här. På biblioteket har du möjlighet att kostnadsfritt skriva ut artiklar. 

Tillgång till grupprum

För att boka grupprum på Medicinska biblioteket kontaktar du informationsdisken. Det går bra att ringa 019-30 13 92, eller skicka e-post till This is an email address under ordinarie öppettider.

Öppettider och tillgång med låskort

Våra bemannade öppettider är vardagar 11:00-16:00.

Om du kontaktar eTjänstekort så kan de dock lägga på behörighet på kortet så att du kan komma in mellan 07:00-23:00 alla dagar i veckan. När biblioteket är obemannat så kan du låna och lämna tillbaka böcker samt utnyttja läsplatser, datorer och grupprum. På vardagar mellan kl 18.00 på kvällen till 07:00 på morgonen samt på helger är Campus USÖ låst, men du kommer alltid in i huset via kulverten.

Kontakta eTjänstekort på 019 602 60 00 eller This is an email address

Har du frågor/funderingar, kontakta personalen i informationsdisken under ordinarie öppettider eller skicka e-post till This is an email address

Kontakta Medicinska biblioteket, Campus USÖ

Telefon: 019-30 13 92
E-post: This is an email address

Besöksadress: Södra Grev Rosengatan 30, Örebro
Postadress: Örebro universitet, Medicinska biblioteket, Campus USÖ, 701 82 Örebro