This page in English

Grupprum

Du som student på universitetet kan boka grupprum på huvudbiblioteket och på Medicinska biblioteket. Bokningarna görs via KronoX.

Du kan endast göra 4 bokningar/dag och ha max 8 aktiva bokningar.  

Kom ihåg att checka in ditt grupprum varje timme ni använder rummet.

På huvudbiblioteket är grupprummen på andra våningen bokningsbara. Grupprummen på våning 1 är fria att användas, men kan inte bokas. Samtliga grupprum på Medicinska biblioteket är bokningsbara.

Boka grupprum

Boka på KronoX webbplats eller ladda ner appen KronoX:

  1. Logga in med ditt ORU-konto. 
  2. Gå in under fliken Resursbokning.
  3. Välj om du vill boka grupprum på huvudbiblioteket eller på Medicinska biblioteket.

Som anställd på Universitetet eller RÖL har du rätt att använda bibliotekets grupprum, men du kan själv inte boka via Kronox. Vänd dig istället till informationsdisken på huvudbiblioteket eller Medicinska biblioteket, så hjälper vi dig med bokningen.

Som allmänhet kan du tyvärr inte boka grupprum på universitetsbiblioteket. Då vi endast har ett begränsat antal grupprum är de förbehållna våra studenter och personal. Om ett grupprum står obokat är du dock välkommen att sitta där. För att boka dagstidningsdatorn eller mikrofilmsrummet kontaktar du bibliotekets informationsdisk.

Checka in när du kommer till ditt grupprum

Du måste vara på plats och checka in när du börjar använda ditt grupprum. Incheckning sker 15 minuter före till 15 minuter efter bokningens start. Om du inte checkar in kommer rummet att bli ledigt för andra att boka. Om du bokar mer än en timme måste du checka in inför varje ny timme.

Checka in på Kronox webbplats eller i Kronox-appen.