Vi sparar viss data för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Örebro universitets webbplats godkänner du detta.

Utskrifter, kopiering och inloggning på datorer för allmänheten

Även du som varken är student eller anställd på Örebro universitet har möjlighet att använda bibliotekets datorer. Men för att kunna göra det behöver du registrera dig. Följ nedanstående instruktioner:

1. Skaffa lånekort

Ansökan om lånekort görs på webben. För att senare kunna registrera ett "datorkonto" anger du en e-postadress i lånekortsansökan. Lånekortet aktiveras när du hämtar det i biblioteket. Var beredd att visa id-kort.

Ansök om lånekort här

Om du redan har ett lånekort kan du hoppa över det här steget. Men kontrollera så att biblioteket har en giltig e-postadress till dig.

2. Aktivera datorkonto

Knyt lånekortet till ett datorkonto genom att klicka på länken nedan. Där anger du ditt lånekortsnummer och personnummer. Du får ett lösenord - skriv upp det.

Aktivera konto

3. Bekräfta genom e-post

Ett e-postmeddelande skickas till den e-postadress som du angav när du skaffade lånekort. I meddelandet finns en länk som du klickar på för att bekräfta att du vill ha ett datorkonto.

4. Logga in på datorerna

Logga in på datorerna med ditt lånekortsnummer och det lösenord du fick vid aktiveringen av datorkontot.

5. Registrera PayEx-konto för att kopiera och skriva ut

Om du vill använda bibliotekets skrivare och kopiatorer måste datorkontot kopplas ihop med ett PayEx-konto. Repro ansvarar för universitetets utskriftssystem. Följ Repros instruktioner Kom igång med utskrifter och kopiering.