This page in English

Huvudbiblioteket

Foto över huvudbiblioteket  taget vid solnedgång

På Campus Örebro ligger universitetsbibliotekets huvudbibliotek. Det är ett stort bibliotek med många läsplatser och grupprum. Bibliotekets boksamlingar innehåller litteratur inom ett brett antal ämnen. Här finns all obligatorisk kurslitteratur samt ett eget rum med kursreferensböcker som kan lånas på daglån.

Studieplatser i biblioteket

Biblioteket är ett populärt tillhåll för studenter som vill sitta och plugga. Det finns flera öppna ytor för enskilda studier samt rum att boka för grupparbeten och diskussioner. Tänk på att visa hänsyn till andra besökare på biblioteket och håll en dämpad samtalston.

Dämpad zon

På våning två, beläget vid de stora fönstren som vetter mot Långhuset, finns en dämpad zon. Där kan du som vill plugga enskilt utan att bli störd av prat. I den dämpade zonen är datorer tillåtna att användas men de, och annan teknik, ska vara satt på ljudlös.

Lyktan – dämpad studiesal

Även Lyktan på våning 2 är en dämpad zon där samma regler som ovan gäller.

Tyst läsesal

Tysta läsesalen är för dig som vill studera under absolut tystnad. Här är inga datorer tillåtna men surfplatta utan tangentbord går bra. Det är inte tillåtet att varken prata eller viska. Alla ljud kan vara störande, så visa hänsyn.

Grupprum

Har du grupparbete på gång eller om du vill sitta och diskutera med dina kurskamrater finns det flera grupprum att boka via Kronox. Grupprummen är belägna både på våning 1 och 2 och finns i olika storlekar med plats för upp till 8 personer. I Kronox ser du hur många platser grupprummet har. 

Boka i god tid och avboka om du inte kommer att använda ditt bokade grupprum.

Dagstidningsdatabas

Dagstidningsdatorn med full tillgång till databasen Svenska dagstidningar finns i rum U1165 och kan bokas i Kronox.

Läs- och skrivstudio för dig med läs- och skrivsvårigheter

I Studieverkstaden Lyktan finner du läs- och skrivstudion som är utrustad med program och hjälpmedel för studenter med läs- och skrivsvårigheter. Klicka här för att läsa mer om läs- och skrivstudion

Förvaringsskåp

Som student kan du låna förvaringsskåp på plan 2 för att förvara material som används för studierna i. Referensböcker, tidskrifter eller ej lånade böcker får inte förvaras i skåpen. Säg till i informationsdisken om du vill låna ett skåp.

Mat

En kopp kaffe, frukt eller godis är helt OK att äta inne i biblioteket. Men kom ihåg att plocka undan efter dig. För lunchlåda eller liknande hänvisar vi till de studentpentryn som finns i övriga byggnader på campus.

Kontakta Huvudbiblioteket

Telefon: 019-30 32 40
E-post: This is an email address

Besöksadress: Fakultetsgatan 1, Örebro

Postadress: Örebro universitet, 
Universitetsbiblioteket, 701 82 Örebro

Leveransadress för paket som väger mer än 2 kg: Örebro universitet, Universitetsbiblioteket, Godsmottagning F, Fakultetsgatan 1, 701 82 Örebro

Om biblioteksbyggnaden

Byggnadens totalyta (BTA)  där även aulan ingår är ca 9 000 kvadratmeter. Den färdigställdes i juni månad 1996 efter en byggtid på ca 15 månader.

Biblioteksbyggnaden togs fram av Uhlin & Malm Arkitektkontor AB. Ansvarig arkitekt var Julianna Farago, ark. SAR och inredningsansvarig va Ulf Löfgren, ark. SIR. Ansvarig projektledare var Per-Åke Peterson för Akademiska Hus.