This page in English

Huvudbiblioteket

På Campus Örebro ligger universitetsbibliotekets huvudbibliotek. Det är ett stort bibliotek med många läsplatser och grupprum. Bibliotekets boksamlingar innehåller litteratur inom ett brett antal ämnen. Här finns all obligatorisk kurslitteratur samt ett eget rum med kursreferensböcker som kan lånas på daglån.

Foto av grupprum med bord och fyra stolar

Grupprum

Boka ett grupprum via Kronox om du vill sitta och diskutera med dina kurskamrater.

Foto av rader med höj- och sänkbara studiebås.

Individuella läsplatser

På andra våningen finns flera alternativ för dig som vill arbeta ostört.

Studieplatser i biblioteket

Biblioteket är ett populärt tillhåll för studenter som vill sitta och plugga. Det finns flera öppna ytor för enskilda studier samt rum att boka för grupparbeten och diskussioner. Tänk på att visa hänsyn till andra besökare på biblioteket och håll en dämpad samtalston.

Dagstidningsdatabas

Dagstidningsdatorn med full tillgång till databasen Svenska tidningar finns i rum U1165 och kan bokas i Kronox.

Förvaringsskåp

Som student kan du låna förvaringsskåp på plan 2 för att förvara material som används för studierna i. Referensböcker, tidskrifter eller ej lånade böcker får inte förvaras i skåpen. Säg till i informationsdisken om du vill låna ett skåp.

Mat

En kopp kaffe, frukt eller godis är helt OK att äta inne i biblioteket. Men kom ihåg att plocka undan efter dig. För lunchlåda eller liknande hänvisar vi till de studentpentryn som finns i övriga byggnader på campus.

Kontakta huvudbiblioteket

Telefon: 019-30 32 40
E-post: biblioteket@oru.se

Besöksadress: Fakultetsgatan 1, Örebro

Postadress: Örebro universitet, 
Universitetsbiblioteket, 701 82 Örebro

Leveransadress för paket som väger mer än 2 kg: Örebro universitet, Universitetsbiblioteket, Godsmottagning F, Fakultetsgatan 1, 701 82 Örebro

Om biblioteksbyggnaden

Byggnadens totalyta (BTA)  där även aulan ingår är ca 9 000 kvadratmeter. Den färdigställdes i juni månad 1996 efter en byggtid på ca 15 månader.

Biblioteksbyggnaden togs fram av Uhlin & Malm Arkitektkontor AB. Ansvarig arkitekt var Julianna Farago, ark. SAR och inredningsansvarig va Ulf Löfgren, ark. SIR. Ansvarig projektledare var Per-Åke Peterson för Akademiska Hus.