This page in English

Läs böcker tillsammans i en bokcirkel

Foto på sex böcker uppställda på ett bord.

Du kan, tillsammans med upp till fyra vänner, låna hem en påse med allt ni behöver för att starta upp en bokcirkel.

En bokcirkel är ett sätt att vara social i sin läsning och få ut mer av det du läser. Du kommer tillsammans med dina vänner att kunna utforska det ni läser och reflektera över vad ni upplevt.  Ni bestämmer själva helt hur ni vill göra i er bokcirkel. 

Så här gör du för att komma igång med bokcirkeln 

  1. Gå samman med dina vänner som vill läsa en bok och diskutera det ni har läst. 
  2. Välj en bokcirkelpåse med den boktitel ni vill läsa. 
  3. Huvudbiblioteket: En av er lånar bokpåsen med fem böcker i informationsdisken när den är bemannad. OBS! Bokpåsarna kan endast lånas under de bemannade öppettiderna.
    Medicinska biblioteket och Restaurang- och hotellhögskolans bibliotek: mejla bokcirkel@oru.se med dina kontaktuppgifter, den bok du och dina vänner vill läsa från listan nedan samt vilket bibliotek ni vill att den ska skickas till (Medicinska biblioteket eller Restaurang- och hotellhögskolans bibliotek). 

I bokcirkelpåsen finns fem exemplar av den bok ni har valt samt information och tips på hur ni kan komma igång med er bokcirkel 

Bokcirkelpåsarna har 60 dagars lånetid. När ni är klara återlämnar du bokcirkelpåsen i ditt biblioteks informationsdisk när den är bemannad. 

Välj mellan dessa titlar 

Böcker på svenska 

Alkemisten av Paulo Coelho 
Internationell succéroman om att följa sina drömmar, lyssna inåt och leva i nuet. 

Allt jag fått lära mig av Tara Westover 
Självbiografisk bok om uppväxten i en samhällsfrånvänd mormonfamilj. För Tara är domedagen mer närvarande än den omvärld hon möter först vid 17 års ålder. 

Elementarpartiklarna av Michel Houellebecq 
Är sex bara en fråga om reproduktion? Eller är det kanske ett sätt att döva ensamhet? I den omdebatterade romanen möter vi två bröder som representerar två helt olika livsvägar. 

Paradiset ligger under mammas fötter av Gina Dirawi
Mila och Mona, två barndomskompisar i en stad i Norrland, försöker hantera livets alla orättvisor och krav som ställs på dem. Som barn till palestinska flyktingar från Libanon stöter de på fördomar och rasism, både dold och öppen.

Tusen strålande solar av Khaled Hosseini 
Fängslande roman om två afghanska kvinnor som gifts bort med samma man. Våldet de utsätts för i såväl hemmet som på Kabuls gator gör att ett starkt systerskap utvecklas. 

Vuxna människor av Marie Aubert 
Roman om knepiga familjerelationer, avundsjuka och att frysa ned sina ägg i väntan på rätt partner. 

Böcker på engelska 

Orlando av Virginia Woolf 
En feministisk klassiker om Orlando som byter könstillhörighet och lever i århundraden.  

 

Vill ha hjälp med att komma igång med din bokcirkel? Eller har du frågor och förslag?

Om ni vill ha hjälp med att komma igång med er bokcirkel kan vi vara med i en första träff. Kanske har du förslag på böcker till nya bokcirkelpåsar eller andra frågor och funderingar. Välkommen att kontakta oss på bokcirkel@oru.se.