This page in English

Tidskrifter

Foto på en uppslagen tidskrift och en hand som är på väg att bläddra i tidskriften.

Alla tidskrifter som universitetsbiblioteket har avtal för kan sökas fram i Primo på bibliotekets webbplats. De år som är tillgängliga står specificerat i detaljvyn i Primo. Våra tidskrifter kan finnas i fysisk och/eller elektronisk form.

Fysiska tidskrifter

På de tre öppna biblioteken finns flertalet ämnesspecifika, vetenskapliga och populärvetenskapliga tidskrifter i pappersform.

Aktiva prenumerationer står ute i lokalen i upp till 5 år och kan läsas på plats men inte lånas hem.

Tidigare årgångar kan beställas fram. För att beställa fram tidskrifter behöver du först logga in i Primo, efter Placering dyker då denna länktext upp: ”Ser du inte det du behöver? Reservera ändå”. Fyll i så detaljerat som möjligt. Den framplockade tidskriften finns i informationsdisken.

Elektroniska tidskrifter

För att öppna den framsökta tidskriften kan du klicka på Öppna fulltext från träfflistan, eller från den detaljerade vyn klicka på länken efter Fulltext tillgänglig via:

Ladda ner som PDF gör att du inte mellanlandar på förlagets sida, du hittar filen i din webbläsares nedladdade filer.

Visa tidskriftsnumret i BrowZine öppnar artikeln i BrowZine, där du kan spara till ditt personliga bibliotek, läs mer och kom igång på denna sida.

Åtkomst till artiklar och tidskrifter sker automatiskt om du är uppkopplad mot universitetets nätverk (nätverkssladd eller eduroam), annars dyker en inloggningsruta upp där ORU-konto ska användas. Se även vår webbsida om Tillgång till elektroniskt material utanför campus

För elektroniska tidskrifter tillgängliga för anställda inom Region Örebro Län hänvisar vi till Medicinska e-biblioteket. Studenter och anställda på universitetet samt allmänhet kan komma åt dessa tidskrifter genom datorerna på plats i Medicinska biblioteket.

Fulltextlänkar med LibKey Nomad

Libkey är ett tillägg för webbläsare som säger till när det finns fulltext tillgänglig för artiklar som biblioteket har tillgång till, eller som finns tillgänglig med öppen tillgång (open access). Med tillägget installerat behöver du alltså inte gå via Primo för att få åtkomst om du befinner dig utanför universitets-nätverket.

Installera tillägget i din webbläsare, välj organisation Örebro universitetsbibliotek. Om inloggning krävs, använd ditt ORU-konto/studentkonto. 

Bevaka ämnen och tidskrifter med BrowZine

Med BrowZine kan du lägga upp bevakningar på tidskrifter inom olika ämnesområden så att du får uppdateringar om nya artiklar. Tjänsten finns som webbsida och app, och kan även användas för att bläddra i tidskrifter.

För att lägga upp bevakningar och spara artiklar eller tidskrifter behövs ett kostnadsfritt konto på BrowZine.

Kom igång och läs mer på sidan BrowZine i vår databaslista.

Artiklar vi inte har tillgång till

Artiklar som inte finns tillgängliga kan lånas in som fjärrlån från andra bibliotek för dig som är student eller anställd vid Örebro universitet, eller anställd vid Region Örebro län. Formulär för att beställa artikel finns på vår webbsida för fjärrlån.

Två dagstidningar på en hylla under skylt med texten "Dagstidningar"

Dagstidningar

Vi tillhandahåller dagstidningar i våra databaser, i tryck samt på microfilm.

personer står framför datorskärmar

Felanmälan

Om det är något som inte fungerar som det ska, låt oss veta genom att göra en felanmälan