This page in English

Skönlitteratur

Foto på en person som står och letar bland böcker i en bokhylla.

Utöver facklitteratur och vetenskapliga tidskrifter kan du hitta en mängd romaner, biografier och poesi för nöjesläsning.

Var hittar jag de skönlitterära böckerna?

Du kan söka efter boken du vill låna i Primo, precis som när du letar efter universitetsbibliotekets övriga utbud.

De flesta skönlitterära böckerna hittar du på huvudbiblioteket men det finns även skönlitteratur på Medicinska biblioteket och på Restaurang- och hotellhögskolans bibliotek.

På huvudbiblioteket är majoriteten av skönlitteraturen placerad i Lyktan på våning 2. Du hittar även böcker vid utställningarna i vardagsrummet och på väggen in till Lyktan på våning 2. Det finns även pockethyllor fyllda med spännande läsning vid alla våra bibliotek.

Restaurang- och hotellhögskolans skönlitteratur är placerad tillsammans med övrig litteratur. Uppställningen av litteratur följer utbildningarnas tematiska indelning; rummet, mötet, produkten, stämningen och styrsystemet.

Hur gör jag om jag saknar en bok?

Om du är sugen på att läsa en bok som inte finns i vårt utbud kan du lämna ett förslag på vad du vill att universitetsbiblioteket ska köpa in. Klicka här för att läsa mer om hur du lämnar ett inköpsförslag.

Vill du bli tipsad om spännande läsning?

universitetsbibliotekets Instagram pågår en bokstafett – en person skriver ett kort boktips och skickar sedan vidare ”stafettpinnen” genom att nominera någon på universitetet – det kan vara en anställd, student, alumn eller liknande som i sin tur gör samma sak. Genom att gå in på vår Instagram och följa oss kan du ta del av all trevlig läsning det tipsas om.