PAN SWEDEN, plant-based proteins for health and wellbeing

The vision of the PAN Sweden Research Centre is that sustainable-produced food with health benefits will be the consumer’s preferred choice
News
-
Magrapporten 2025
Intervju med PAN Swedens Direktör Robert Brummer (ca 14 minuter in i inslaget) i Valios Magrapporten 2025, som är Sveriges största undersökning om maghälsa, får du ta del av hur svenskarnas maghälsa utvecklats de senaste tolv åren och vad det säger om...
-
Pan Sverige: Forskning för hälsosamma vegoalternativ
För att nå målen i Agenda 2030 behöver alla människor äta en mer växtbaserad kost. Pan Sverige är ett forskningscenter där lärosäten, företag och offentlig verksamhet arbetar för att öka kunskapen om hur växtbaserade proteiner och produkter påverkar...
-
Vad får en inbiten köttätare att välja vego?
Genom att undersöka de sensoriska egenskaperna hos vegetariska färser kan forskare förstå vad som lockar köttätare att göra ett grönare val. Sensationsupplevelser som smak, textur och utseende kan vara nyckeln till att få fler inbitna köttätare att välja...
-
Så påverkar tarmen hur du mår
Den senaste tiden har intresset för tarmfloran exploderat, men hur stor påverkan har den egentligen på vår hälsa? Se kunskapskanalens serie Forskarna som bjudit in Maria Jenmalm, professor i experimentell allergologi vid Linköpings universitet och Robert...
-
Eurosense Student Award 2024
PhD student Ansung Kim has been rewarded with Eurosense Student Award 2024.
-
Fullsatt när universitetet firar 25 år med forskare på scenen
Kan du äta dig glad – svaret är ja, berättar Robert Brummer, professor i gastroenterologi och klinisk nutrition. Bara 5 procent av vårt seratonin finns i hjärnan – 95 procent finns i tarmen.
Recruitment
To see ongoing recruitments,please visit our page Recruitments