This page in English

Drop-in

Foto på två personer som står vid en dator i tidskriftshörnan på huvudbiblioteket.

Universitetsbibliotekets stöd finns tillgängligt under hela din utbildning. På drop-in får du tips och hjälp för att komma vidare i din informationssökning och med din akademiska text.

Dag Tid
Tisdag kl. 12.00–13.00
Onsdag kl. 12.00–13.00
Torsdag kl. 12.00–13.00

OBS! Sista tillfället för drop-in innan sommaruppehållet är den 30 maj!

På universitetsbibliotekets webb finner du både en läs- och skrivguide och en sökguide som du kan använda dig av när du söker svar på dina frågor. Hittar du inte svaret där, eller kanske inte helt förstår svaret du hittar, kan du komma till tidskriftshörnan i huvudbiblioteket på vår drop-in och få mer hjälp med att reda ut dina frågor.

Detta kan du få hjälp med

Akademiska texter som du skriver i din utbildning. Handledningen riktar främst in sig på struktur och språk i din text. Du kan även få svar på frågor om skrivprocessen, källhänvisningar och referatteknik.

Att bygga en relevant sökstrategi. Handledningen riktar främst in sig på att hitta lämpliga sökord eller databaser och att söka effektivt. Du kan även få hjälp med att bedöma vetenskaplighet i akademiska texter. Om du ska använda Zotero kan du på drop-in få en första instruktion till programmet.