This page in English

Service till dig som har en funktionsnedsättning

Om du har en funktionsnedsättning har du rätt att få stöd och anpassningar under din studietid.

På Huvudbiblioteket är datorerna i Läs- och skrivstudion i Studieverkstaden Lyktan utrustade med program och hjälpmedel för studenter med läs- och skrivsvårigheter. Om du vill få hjälp med att använda programmen kan du kontakta Funka.

Få tillgång till talböcker med Legimus

Alla med läsnedsättning har rätt att låna eller ladda ner anpassad kurslitteratur från MTM, Myndigheten för tillgängliga medier. Legimus är ett digitalt bibliotek som tillgängliggör talböcker och andra anpassade medier, och ger dig möjlighet att själv ladda ned inläst litteratur. Tjänsten är endast till för dig som har en läsnedsättning. Läs mer om vem som får använda tjänsten på Legimus webbplats.

Ansök om Legimus-konto via formuläret nedan. Vi skickar mer information i samband med att din ansökan behandlas. Om du beviljas ett konto kommer vi att boka in ett möte med dig. All information om dig är sekretessbelagd och delas inte vidare.

Kontaktpersoner på Campus Örebro och Campus USÖ

Camilla Nilsson

Tjänstetitel: Bibliotekarie Organisation: Universitetsbiblioteket

Profilsida: Camilla Nilsson

Rum: U2148

Camilla Nilsson

Rolf Brangstad

Tjänstetitel: Bibliotekarie Organisation: Universitetsbiblioteket

Profilsida: Rolf Brangstad

Rum: U2152

Rolf Brangstad

Kontaktperson på Campus Grythyttan

Carola Tedenbring

Tjänstetitel: Biblioteksassistent Organisation: Universitetsbiblioteket

Profilsida: Carola Tedenbring

Telefon: 019 302007

Rum: M116

Carola Tedenbring

Ansökan om Legimus-konto

Har du blivit hänvisad hit från Funka?
Har du fått extra stöd tidigare under din skolgång?

Med denna ansökan samtycker jag till att mina uppgifter i anmälningsformuläret hanteras av Örebro universitet under den tid som förfrågan administreras. Lämnade uppgifter kan rättas och även raderas genom att kontakta This is an email address.

Mer information om hur Örebro universitet hanterar personuppgifter finns på sidan Behandling av personuppgifter vid Örebro universitet.