Collaboration and innovation

The knowledge created of Örebro University should be disseminated and benefit society. Similarly, the needs and interests of society should impact the university’s activities and development. That is why collaborating with our surrounding community – with you – is one of our most important responsibilities. We welcome you to join us in contributing to a knowledge-driven society.
Here is how you can collaborate with us
Collaboration news stories (in Swedish)
-
”Växtbaserad mat måste vara både hälsosam, smakrik – och prisvärd”
Det krävs tvärvetenskapliga samarbeten för att forskning om framtidens hållbara livsmedel ska bli framgångsrik – och för att växtbaserad kost ska bli attraktiv för konsumenterna. Det konstaterar professor Robert Brummer, föreståndare för PAN Sweden, vid...
-
Fullkornsbrödet bakat med virvelmalet mjöl överraskade i smaktestet
Kan en nygammal teknik för att mala spannmål göra fullkornsbröd både godare och mer näringsrikt? Svaret är ja. I ett nytt testcase inom Samverkansplattformen Mat och hälsa vid Örebro universitet fick brödet med virvelmalet fullkornsmjöl högst betyg.
-
AI-forskare hjälper robotar att se under vatten – tekniken kan rädda liv
Genom att kombinera data från kamera och sonar har AI-forskare gett undervattensrobotar bättre syn. Det hjälper Saabs farkoster att genomföra sina uppdrag mer effektivt – och kan för Nerikes Brandkår till och med vara skillnaden mellan liv och död.