This page in English

Databaser på prov

Bild på Alafapet-bokstäver som bildar orden PROV och PERIOD

Genom olika leverantörer erbjuder biblioteket kontinuerligt provperioder på databaser och andra informationsresurser.

Anatomitjänster under provperiod 

Från 1 september har universitetet tre anatomi-tjänster på prov, alla med fokus på att ge pedagogisk bild av kroppen som interaktiv 3D-modell. Animationer, filmer, frågesporter och visualisering är olika resurser som finns tillgängliga.  

Vad tycker du om dessa databaser? Skicka dina synpunkter till Gunilla Källman på Universitetsbiblioteket! 

Anatomy.tv från Primal Pictures 

Provperioden sträcker sig till 30 september. Anatomy.tv är tillgänglig för studenter och anställda vid Örebro universitet. Logga in med ditt ORU-konto. 

Leverantörens egna beskrivning av innehållet i tjänsten: 
”Anatomy.tv är en fullspektrum 3D anatomiresurs baserad på verklig kroppsdata som har skannats för att bygga produkten för att  garantera full medicinsk noggrannhet. Omfattande peer-review av anatomister, samt utvecklats för att användas i både kliniska och pedagogiska miljöer och innehåller över 10 500 anatomiska 3D-strukturer, animationer, dissektionsbilder och filmer. Materialet kan enkelt sparas, manipuleras, delas och exporteras.” 

Complete Anatomy från Elsevier

Provperioden sträcker sig till 1 oktober. Tjänsten är tillgänglig för anställda på Hälsovetenskaper och Medicinska vetenskaper. Kontakta Gunilla Källman för inloggningsuppgifter.

Leverantörens egna beskrivning av innehållet i tjänsten:
”Med världens mest avancerade 3D-anatomi-plattform revolutionerar 3D4Medicals Complete Anatomy hur studenter, lärare, hälso- och sjukvårdspersonal och patienter förstår och interagerar med anatomi.
Med enastående teknik och design som skjuter gränserna för hur människor lär sig med avancerade 3D-visualiseringsverktyg har Complete Anatomy fått mer än en miljon registrerade användare vid mer än 300 av världens främsta universitet.”

Visible Body från Wolters Kluwer

Provperioden sträcker sig till 10 oktober. Tjänsten är tillgänglig för studenter och anställda vid Örebro universitet. Logga in med ditt ORU-konto.

Leverantörens egna beskrivning av innehållet i tjänsten:
”Skala bort strukturer och lager från topp till tå, rotera anatomiska modeller och dyk djupt in i den systemiska och regionala anatomin. Komplettera lärobok och klassrumsbaserat lärande med interaktiva resurser som stöder inlärningsmål. Täckningen sträcker sig från fullständig systemöversikt till specialmoduler. Få tillgång till en mängd olika innehållstyper inklusive animationer, illustrationer, definitioner, ljuduttal, frågesporter och mer.”

Kontakt

Är du intresserad av en provperiod på någon annan databas? Välkommen att lämna önskemål till Camilla Göthberg, enhetschef Enheten för medier och vetenskaplig publicering.