Ragnarsson Fastigheter bidrar till medicinsk forskning

Bygg- och förvaltningsföretaget Ragnarsson Fastigheter AB lämnar bidrag till den medicinska forskningen vid Örebro universitet. Pengarna kommer att användas till ny teknisk forskningsutrustning som innebär förbättrade förutsättningar främst inom prostatacancerforskningen.

Ragnarsson Fastigheter bidrar med 50 000 kronor till en TMA-maskin som kommer att effektivisera forskarnas analysarbete av vävnadsprover högst väsentligt.

- Det känns bra att vi som företag kan vara med och bidra till något som ger konkreta resultat för forskningen, inte minst till hjälp för forskningen kring prostatacancer, säger Maria Sunnermark, Ragnarsson Fastigheter AB.

För att underlätta olika analyser inom medicinforskningen är det en fördel att kunna analysera vävnad från flera patienter vid ett och samma tillfälle. Det kan göras i en TMA-maskin (Tissue Micro Array), som kan samla vävnad från över 100 patienter på en paraffinkloss. Det här sparar tid och pengar och gör dessutom att vävnad kan sparas till ytterligare analyser. Det leder forskningen snabbare framåt.