This page in English

Fakulteten för medicin och hälsa

Studenter i rörelse på Campus USÖ.

Vid Fakulteten för medicin och hälsa kombineras ämnesmässig bredd med spets i både utbildning och forskning inom medicin, vård, idrott och funktionsnedsättning och samhälle. Verksamheten bedrivs inom två institutioner: Institutionen för medicinska vetenskaper och Institutionen för hälsovetenskaper.

Inom fakultetens ansvarsområde finns ett tiotal starka forskningsmiljöer, drygt 250 doktorander, 10 forskarutbildningsämnen samt cirka 2 000 helårsstudenter på grundnivå och avancerad nivå på 22 program.

Händer som masserar ett knä.

Ny forskning lägger grunden för ny behandling vid artros

Nya behandlingar vid artros och bättre metoder för att tillverka ledbrosk i laboratorium.

Närbild på händer som tar sallad från en skål.

Örebro universitet ny partner i "Uppsala Health Summit"

En mycket viktig arena för kvalificerade diskussioner kring samspelet mellan vetenskap och policy i breda hälsofrågor.

Martin Maltén

Tjänstetitel: Utredare Organisation: Universitetskansliet