This page in English

Fakulteten för medicin och hälsa

Studenter i rörelse på Campus USÖ.

Vid Fakulteten för medicin och hälsa kombineras ämnesmässig bredd med spets i både utbildning och forskning inom medicin, vård, idrott och funktionsnedsättning och samhälle. Verksamheten bedrivs inom två institutioner: Institutionen för medicinska vetenskaper och Institutionen för hälsovetenskaper.

Inom fakultetens ansvarsområde finns ett tiotal starka forskningsmiljöer, drygt 250 doktorander, 10 forskarutbildningsämnen samt cirka 2 000 helårsstudenter på grundnivå och avancerad nivå på 22 program.

Närbild på händer som tar sallad från en skål.

Örebro universitet ny partner i "Uppsala Health Summit"

En mycket viktig arena för kvalificerade diskussioner kring samspelet mellan vetenskap och policy i breda hälsofrågor.

Kaya Tuerxun i en korridor.

Lägger pussel för att förstå inflammation

Örebroforskare har återskapat processen i labbet för att hitta svar som kan hjälpa läkare rädda liv.

Martin Maltén

Tjänstetitel: Utredare Organisation: Universitetskansliet