This page in English

Musikhögskolan

Välkommen till Musikhögskolan

Musikhögskolans byggnad

På Musikhögskolan i Örebro möts konstnärliga och vetenskapliga perspektiv med kunskap och lärande i en miljö där olika estetiska uttryck får samspela och där de stora frågorna om musik, människa och samhälle får utrymme.

Bild på studenter

Möt våra studenter!

Funderar du på att söka till ett av våra program eller till en fristående kurs nu i höst? Läs då våra intervjuer med våra studenter som berättar om just sitt program/kurs och vad som inspirerat dem till att välja just sin utbildning!

Kammarmusikstudent vid flygel

Läs musik!

Här hittar du information om alla våra program och kurser inom musik.

Glada studenter i gemensam teaterövning

Bli teaterpedagog!

Här kan du läsa mer om att vara student på Teaterpedagogprogrammet.

Musikens år 2021

Vi firar Musikens år 2021

Kungl. Musikaliska Akademien fyller 250 år. Detta firas genom att man arrangerar Musikens år 2021 där över 50 musikorganisationer runt om i Sverige medverkar. Musikhögskolan i Örebro medverkar med bla. Månadens musikforskning, läs mer om firandet här!

Bild på Jonna

Därför behövs musiken i skolan

– Det bästa är att få göra det praktiskt och på riktigt med eleverna, att få träffa dem. Man får ju väldigt mycket tillbaka. Jag tycker att det har varit väldigt kul, säger Jonna Ydenius. Lyssna här vad vår tidigare musiklärarstudent Jonna Ydenius har att säga om sitt nya jobb som musiklärare på en högstadieskola.

Notblad och fiol

Akademisk orkester söker musiker

Vill du spela i en symfoniorkester? Akademiska orkestern är universitetets egen symfoniorkester som främst vänder sig till studerande, anställda och alumner, men även till övriga som har ett brinnande intresse för orkestermusik. Gör en intresseanmälan här!