This page in English

Musikhögskolan

Välkommen till Musikhögskolan

Musikhögskolans byggnad

På Musikhögskolan i Örebro möts konstnärliga och vetenskapliga perspektiv med kunskap och lärande i en miljö där olika estetiska uttryck får samspela och där de stora frågorna om musik, människa och samhälle får utrymme.

Studenter har undervisning

Är du framtidens musiklärare? Nu öppnar vi för sen anmälan!

Är du intresserad av musik och att arbeta med barns och ungdomars lärande i och för ett framtida samhälle? Då är vårt ämneslärarprogram i Musik något för dig! Nu öppnar vi upp för sen anmälan, mellan den 26 juli - 4 augusti kan du söka till programmet och vi genomför färdighetsprov måndagen den 19 augusti. Välkommen med din ansökan!

Grattis till examen 2024
Bandet Akvarell

Ännu ett samarbete som startade på Musikhögskolan

Bandet Akvarell består av alumnerna Arman Sedic och Simon Hvitt. De träffades under studietiden på det konstnärliga kandidatprogrammet med inriktning Musikproduktion och songwriting. Sedan dess har de skapat musik tillsammans och nu släpper bandet sin nya singel "Min död". Mer om Akvarells musik och resa i branschen hittar du på deras FB-sida.

Student vid fönster

Intresserad av relationerna mellan musik, individ och samhälle?

Vårt kandidatprogram i musikvetenskap, Musik, kultur och medier ger dig kunskaper och verktyg för att undersöka hur och varför musik låter som den gör, hur människor använder musik, och hur musik påverkar människor. Så om du ser en framtid inom kulturliv och musikbransch, medier eller forskning, läs mer om programmet och ansök idag.

Studenter som sminkar sig med teatersmink

Vill du jobba med scenkonst och pedagogik? Leda barn, ungdomar eller vuxna? Då ska du söka till vårt teaterpedagogprogram i höst!

Musikhögskolans teaterutbildning ger dig de konstnärliga och pedagogiska färdigheter du behöver för ditt framtida jobb som teaterpedagog. Under utbildningen får du fördjupa dig i teaterpedagogikens område där mötet mellan konstnärligt arbete och pedagogik står i centrum. Vill du veta mer? Ansökan till programmet är fortfarande öppen!

Studenter vid fönster

Vad gör musik med människor?

Masterprogrammet i musikvetenskap undersöker hur och varför människor är musikaliska och hur musiken, i en alltmer uppkopplad värld, påverkar samhället. Programmet riktar sig till dig som har tagit en kandidatexamen inom musikvetenskap, humaniora eller samhällsvetenskap, eller närliggande fält och har intresse för musik och människor.

Kammarmusikstudent vid flygel

Drömmer du om att jobba inom musikbranschen?

På Musikhögskolan i Örebro kan du bland annat utbilda dig till musiker, kompositör, musiklärare, musikproducent och musikvetare. Här kan du läsa om alla våra olika program och kurser som vi erbjuder inom området musik.

Notblad och fiol

Universitetets egna akademisk orkester söker musiker

Akademisk orkester är universitetets egna symfoniorkester som vänder sig främst till studenter, anställda och alumner, men även till Dig som har ett brinnande intresse för orkestermusik. Välkommen med din intresseanmälan!