This page in English

Musikhögskolan

Välkommen till Musikhögskolan

Musikhögskolans byggnad

På Musikhögskolan i Örebro möts konstnärliga och vetenskapliga perspektiv med kunskap och lärande i en miljö där olika estetiska uttryck får samspela och där de stora frågorna om musik, människa och samhälle får utrymme.

Happy New Ears

Öppen föreläsning - Happy New Ears onsdagen den 1 maj

Onsdagen den 1 maj med start kl.14.30 i Hörsal M gästas vi av tonsättaren Britta Byström. Hör Britta intervjuas och lyssna på en inspelning av hennes flöjtkonsert. Ett begränsat antal partitur finns tillgängligt på plats.“Happy New Ears” är öppna föreläsningar där vi fördjupar oss i en komposition, i de flesta fall av nu levande tonsättare. Alla är välkomna!

Student vid fönster

Intresserad av relationerna mellan musik, individ och samhälle?

Vårt kandidatprogram i musikvetenskap, Musik, kultur och medier ger dig kunskaper och verktyg för att undersöka hur och varför musik låter som den gör, hur människor använder musik, och hur musik påverkar människor. Så om du ser en framtid inom kulturliv och musikbransch, medier eller forskning, läs mer om programmet och ansök idag!

Studenter har undervisning

Utbilda dig till framtidens musiklärare hos oss!

Vårt ämneslärarprogram i Musik varvar ämnesstudier i musik tillsammans med praktik i skolan och kurser inom utbildningsvetenskapliga kärnan. Som musiklärare behöver du inte bara kunna spela och sjunga själv: du behöver också vara intresserad av att arbeta med barns och ungdomars lärande i och för ett framtida samhälle. Ansökan är öppen!

Studenter som sminkar sig med teatersmink

Vill du jobba med scenkonst och pedagogik? Leda barn, ungdomar eller vuxna? Då ska du söka till vårt teaterpedagogprogram i höst!

Musikhögskolans teaterutbildning ger dig de konstnärliga och pedagogiska färdigheter du behöver för ditt framtida jobb som teaterpedagog. Under utbildningen får du fördjupa dig i teaterpedagogikens område där mötet mellan konstnärligt arbete och pedagogik står i centrum. Vill du veta mer? Ansökan till programmet är fortfarande öppen!

Studenter vid fönster

Vad gör människor med musik? Vad gör musiken med människor?

Masterprogrammet i musikvetenskap undersöker hur och varför människor är musikaliska och hur musiken, i en alltmer uppkopplad värld, påverkar samhället i stort. Programmet förbereder dig för en karriär inom musikforskning, du kan bli doktorand eller använda dina kunskaper inom en rad av olika yrken med musikanknytning. Ansökan är öppen nu!

Jakob Henriques

Intresserad av något av våra konstnärliga kandidatprogram?

Jakob Henriques är en välkänd klassisk gitarrist och lärare vid Musikhögskolan. Här får kammarmusiken ta stor plats och där du som student har många möjligheter att spela både individuellt och tillsammans med andra. Låter det som något för dig? Bli inspirerad av våra undervisande lärare och läs mer om vårt kammarmusikprogram här.

Kammarmusikstudent vid flygel

Sök en utbildning inom musik!

Drömmer du om att jobba med musik? På Musikhögskolan i Örebro kan du bland annat utbilda dig till musiker, kompositör, musiklärare, musikproducent och musikvetare. Här hittar du information om alla våra olika program och kurser som vi erbjuder inom musik.

Notblad och fiol

Universitetets egna akademisk orkester söker musiker

Akademisk orkester är universitetets egna symfoniorkester som vänder sig främst till studenter, anställda och alumner, men även till Dig som har ett brinnande intresse för orkestermusik. Välkommen med din intresseanmälan!