This page in English

Forskning

Örebro universitet bedriver forskning inom inte mindre än 36 olika ämnen, fördelade över vetenskapsområdena humaniora och socialvetenskap, medicin och hälsa samt naturvetenskap och teknik. Här kan du enkelt söka bland våra forskningsmiljöer, grupper, projekt och ämnen. Dessutom kan du lära dig mer om forskningen vid Örebro universitet genom att läsa våra reportage och artiklar eller se våra filmer.

Martin Magnusson and Achim Lilienthal framför lagerrobotar.

Självständiga lagerrobotar

De fattar egna beslut och lär av sina erfarenheter

Örebro universitet, Novahuset

Klättrar i världsrankning

Örebro universitet klättrar till plats 385 i Times Higher Educations rankning av världens främsta universitet. Ett kvitto på att forskningen håller hög kvalitet.

En kvinna i blå skjorta står och lutar sig mot ett stängsel. Hon tittar in i kameran.

Ny företroendeforskning

Att välfärden bedrivits i offentlig regi har bidragit till ett högt förtroende för offentliga institutioner. Det visar flera Örebroforskare i två nya studier.

Peter K Andersson.

Humorns gränser i historien

Peter K Andersson har fått 3 miljoner från Vetenskapsrådet för att undersöka hur humor har censurerats. Utgångspunkten är Will Kemp, clown i 1500-talets England.

Röntgenbild av flugans huvud.

Titta in i flugans huvud

Med datortomografi går det att kika in i det mesta. Precis som det är möjligt att titta in i en flugas huvud kan man nu hitta dolda fel inuti pyttesmå metallföremål.