This page in English

Forskning

Örebro universitet bedriver forskning inom inte mindre än 36 olika ämnen, fördelade över vetenskapsområdena humaniora och socialvetenskap, medicin och hälsa samt naturvetenskap och teknik. Här kan du enkelt söka bland våra forskningsmiljöer, grupper, projekt och ämnen. Dessutom kan du lära dig mer om forskningen vid Örebro universitet genom att läsa våra reportage och artiklar eller se våra filmer.

Robot som tittar mot kameran.

AI ska ingå i fler utbildningar

Satsning på att sprida kunskaper om artificiell intelligens

Örebro universitet, Novahuset

Klättrar i världsrankning

Örebro universitet klättrar till plats 385 i Times Higher Educations rankning av världens främsta universitet. Ett kvitto på att forskningen håller hög kvalitet.

Forskarna Hazem Khalaf och Torbjörn Bengtsson.

Miljonregn över Örebroforskare

Forskare vid flera universitet har fått nära 30 miljoner kronor i bidrag. De arbetar tillsammans i ett projekt för att lösa ett av de stora problemen inom sjukvården.

Medieforskarna Ariel Chen och Göran Eriksson.

De granskar proteinmyten

Marknadsföringen av proteinprodukter spär på myten om att mycket protein är viktigt för kroppen. Det visar medieforskare i en ny studie.

Tobias Axelsson.

Män och barnomsorg

För att uppnå ett mer jämställt samhälle behöver män engagera sig mer i omsorg av barn. Det visar en ny avhandling av genusvetaren Tobias Axelsson.