Restaurang- och hotellhögskolan (RHS), Campus Grythyttan
Restaurang- och hotellhögskolan erbjuder några av landets främsta utbildningar inom måltidskunskap och värdskap. Här studerar du som vill göra karriär inom besöksnäringen och hotell- och restaurangbranschen. Vi erbjuder också utbildning på forskarnivå i måltidskunskap och det är här som den senaste forskningen inom området pågår.
Nyheter
-
Bildspecial: Här firas en nyrenoverad 30-åring – Måltidens hus
För 30 år sedan invigdes en spektakulär byggnad i Grythyttan – Måltidens hus. Där finns ett centrum för utbildning och forskning med fokus på måltiden. Nu har byggnaden firats och både ett helt nytt kök och nya lokaler kunde visas upp för gästerna.
-
Kökschefer diskuterade gröna maträtter med forskare på Örebro universitet
Vi måste äta mer hållbart och grönt, både för klimatet och vår hälsa. Skolmåltiden är en viktig pusselbit i den förändringen – men hur får vi barn och ungdomar att vilja äta mer grön mat?
-
Henrik Scander och Monica Hunsberger gästade Food & Health@ORU
Monica Hunsberger, docent i folkhälsa, och Henrik Scander, universitetslektor i måltidskunskap, gästade Food & Health@ORU för att berätta om ett pågående arbete för att utveckla hållbara skolmåltider.