This page in English

Om universitetet

Vår vision är att vara ett framstående universitet för en kunskapsbaserad samhällsutveckling.

I dag rankas Örebro universitet bland de 500 främsta i världen enligt Times Higher Education 2022. Sedan några år tillbaka har vi också inkluderats i Shanghai-rankingen (ARWU) och även på Leiden-rankingen. En nära koppling mellan utbildning, forskning och samverkan är utgångspunkten för hela verksamheten. Här finns en lång rad attraktiva professionsutbildningar, som till exempel läkare, psykolog, jurist och civilingenjör. Örebro universitetet har en stark forskning inom medicin, psykologi, miljövetenskap och datavetenskap. Här finns mer fakta om universitetet.
 
Campus Örebro

Campus Örebro

Huvudcampus beläget i Örebro. Forskning och utbildning inom samtliga institutioners ämnesområden.

Campus USÖ

Campus USÖ

Beläget invid USÖ i Örebro. Medicinska vetenskaper, Kliniskt forskningscentrum.

Campus Grythyttan

Campus Grythyttan

Beläget i Grythyttan, Hällefors kommun. Restaurang- och hotellhögskolan.

Interiör på Congrego med några fåtöljer framför ett fönster.

Congrego

Congrego i Örebro city är studieplatsen för dig som vill lämna campus för en stund och få ett miljöombyte.

Finansieras av Europeiska unionen – NextGenerationEU

EU har inrättat ett tillfälligt återhämtningsinstrument, NextGenerationEU (NGEU). Satsningen ska bidra till att reparera de akuta ekonomiska och sociala skadorna till följd av pandemin. Det ska också bidra till att bygga ett EU som är mer miljövänligt, digitalt och resilient, samt bättre anpassat till nuvarande och kommande utmaningar.

En del av våra utbildningar har delfinansierats med medel från Faciliteten för återhämtning och resiliens (RRF) som är en del av NGEU. För mer detaljerad information om RRF hänvisar vi till regeringens återhämtningsplan: Regeringskansliet, Sveriges återhämtningsplan.

Finansieras av Europeiska unionen